"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
USA-s määrati kongressi ründamise eest esimene vanglakaristus (0)
20. juuli 2021
Foto: Pixabay

Jaanuaris USA Kapitooliumi rünnakus osalenud Floridast pärit mehele määrati esmaspäeval kaheksa kuu pikkune vanglakaristus.

Tegemist on esimese vanglakaristusega tormijooksus osalenud inimesele, vahebdab BNS.

Rahutuste käigus kongressihoonesse sisenenud 38-aastasele mehele määratud karistus on kümme kuud lühem USA justiitsministeeriumi esialgselt loodetust. Kuid prokurörid võtsid arvesse, et mees ei osalenud isiklikult ei vägivallas ega ka rüüstamises.

Ekspresident Donald Trumpi toetajad ründasid kolmekuningapäeval Washingtonis asuvat Kapitooliumihoonet, kui esindajatekoda ja senat olid kogunenud kinnitama praegu ametisoleva presidendi Joe Bideni valimisvõitu. Rahutustes hukkus viis inimest.

Uurimisega seoses on kinni peetud üle 530 inimese, kellest vähemalt 165-le on esitatud süüdistus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.