"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Kolde puiestee rekonstrueerimine sulgeb tänava liiklusele (0)
21. juuli 2021
Ehitustööde tõttu muutub kuni 12. septembrini pisut ka bussiliini nr 66 liikumistee. Foto: Ilja Matusihis

„Ehitustööde eesmärk on kujundada tänavaruum ümber kergliiklejatele ohutumaks ja mugavamaks. Rekonstrueerimisega loome uusi parkimisvõimalusi ja lisaks tee-ehitusele on kavas ehitada tänavavalgustus, uuendada tehnovõrke ja maastikukujunduse toel avalikku ruumi parandada,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

„Kindlasti kaalub tänava uuendamisest saadav kasu üle ajutise ebamugavuse ehitustööde ajal. Liiklejatel tuleks ümberkorralduste ajal järgida objekti ajutist liikluskorraldust ja paigaldatud liikluskorraldusvahendeid,” lisas Klandro.

Neljapäeval, 22. juulil algavad Kolde puiestee rekonstrueerimise tööd Sõle tänava ja Pelguranna tänava vahelisel lõigul Põhja-Tallinnas ja tänavalõik suletakse tavaliiklusele.

Tööde teostamine on kavandatud etappidena ja esimeses etapis tehakse töid Ehte ja Pelguranna tänava vahelises lõigus ning kergliiklusteel tänava lõunapoolsel küljel. Tänavalõik suletakse tavaliiklusele, lisaks suletakse liiklusele ka Pelguranna tänava poolses otsas asuv parkla. Kergliiklejatele on avatud olemasolev põhjapoolne jalgtee. Esimese etapi ehitustööd on planeeritud lõpetada tänavu aasta septembris.

Septembrist novembrini kestvate teise etapi tööde käigus suunatakse jalakäijad esimeses etapis rajatavale lõuna poolsele kergliiklusteele ning töödega alustatakse Sõle ja Ehte tänava vahelisel sõidutee lõigul. Tänav jääb läbivale liiklusele avatuks ühesuunaliselt Sõle tänava suunal.

Ühtlasi muutub ehitustööde tõttu bussiliini nr 66 liikumistee kuni 12. septembrini Pelgurannast Priisle poole, nii et ära jääb liikumistee Kolde puiesteel ja Helme peatus. Buss sõidab sellel ajal Pelguranna tänavalt Sõle tänavale Puhangu tänava kaudu. Ümberkorralduste ajal peatub buss Supelranna peatuses, mis asub Puhangu tänaval (tavaliselt Pelguranna tänaval). Täiendavalt peatub buss Vihuri ja Puhangu peatuses Puhangu tänaval ning Ehte ja Nisu peatuses Sõle tänaval.

Rekonstrueeritava lõigu pikkus on 1,3 kilomeetrit.Ehitustöid teeb Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimuselTREF Nord AS. Tööde maksumus on 2,8 miljonit eurot ja nende valmimise tähtaeg on mai 2022.

Liiklusskeem esimese etapi ehitustööde ajal kuni septembrini:

Liiklusskeem teise etapi ehitustööde ajal septembrist novembrini:

Bussiliini nr 66 liikumistee ümberkorralduste ajal:

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.