"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mustamäel käib hoogne sisekvartaalsete teede ehitus ja remont: algamas on 615 000 eurot maksev uus etapp (0)
21. juuli 2021
Pilt on illustratiivne. Foto: Ilja Matusihis

„Mustamäel on käimas hoogne sisekvartaalsete teede remont ja ehitus. Selle nädala algul alustame tööd Mustamäe tee 112 – 120 ja E. Vilde tee 85 – 91 juures. Ja kuigi selle renoveerimise lõpptulemus rõõmustab kõiki, ehituse ajal peame paratamatult arvestama ajutiste ebamugavustega,” nentislinnaosavanem Lauri Laats.

Mustamäe Linnaosa Valitsus annab teada, et algamas on Mustamäe tee 112 – 120 kvartalisiseste teede ja E. Vilde tee 85 – 91 juurdepääsuteede korrastamise ehitustööd.

“Palume vabandust ehitusega kaasnevate ajutiste piirangute pärast ja tuletame liiklejatele meelde, et nad oleksid ehituse piirkonnas eriti tähelepanelikud, järgiksid ajutist liikluskorraldust ja paigaldatud liikluskorraldusvahendeid.  Samuti tungiv palve autoomanikele, kelle sõiduk ei ole pikemat aega liikunud: palun leidke võimalus oma sõiduk enne ehitustööde algust teisaldada töötsoonist välja. Loodame teie koostööle ja mõistvale suhtumisele,“ lisas linnaosavanem.

Mustamäe tee 112 – 120 kvartalisiseste teede ja E. Vilde tee 85 – 91 teetööde lepinguline maksumus on 615 000 eurot, millest 201 000 euro ulatuses on kaasfinantseerijaks Tallinna Vesi AS. Tööd tellis Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet. Projektdokumentatsiooni koostas TO Projekt OÜ. Ehitustöid teostab InfraRoad OÜ. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on oktoober 2021.

Ehitustööde käigus korrastatakse olemasolevaid ja rajatakse uusi sõidu- ja jalgteid, rajatakse korruselamute ette murukivikattega parkimisalasid ning korrastatakse senist parkimiskorraldust, mille tulemusena valmib 70 parkimiskohta.

Lisaks teedeehituslikele töödele rajatakse piirkonda uus LED-tehnoloogial põhinev tänavavavalgustus.

Projektiga on lahendatud ka sajuvee immutamine haljasaladele ja imbkaevudesse. Samuti uuendatakse ehitustööde käigus reoveekanalisatsiooni- ja veetorustikke.

Neljas asukohas kortermajade sissepääsude läheduses on projektdokumentatsiooni koostamisel arvestatud – perspektiivis –  jalgrattamajade rajamisega.

Kavandatud haljastustööde käigus istutatakse 248 uut taime: 23 puuistikut ning 225 põõsast.

Kogu tööde teostamise ajal on piirkonna elanikele tagatud juurdepääs oma majade juurde. Sõltuvalt tööde iseloomust võib ligipääsul esineda lühiajalisi piiranguid, millest töövõtja teavitab elanikke jooksvalt, ent piisava etteteatamisajaga.

Teetööde plaan.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.