"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Mitmes omavalitsuses väheneb volikogu liikmete arv sügisestel valimistel 2017. aastaga võrreldes (0)
21. juuli 2021
Foto: Scanpix

Tänavustel kohalikel valimistel valitakse üle Eesti kokku 1717 volikogu liiget. Eelmistel valimistel 2017. aastal oli mandaatide arv 12 liikme võrra suurem.

Eelmiste valimistega võrreldes väheneb volikogu liikmete arv kokku seitsmes kohalikus omavalitsuses: Alutaguse vallas, Vormsi vallas, Tapa vallas, Kanepi vallas, Põltsamaa vallas, Valga vallas ja Rõuge vallas. Kui teistes omavalitsustes vähendati liikmete arvu kahe võrra, siis Rõuges kaotati varasemad valimisringkonnad ja volikogu liikmete arv väheneb seetõttu kaheksa võrra.

Volikogu liikmete arv suureneb kahe koha võrra neljas omavalitsuses: Keila linnas, Saku vallas, Muhu vallas ja Luunja vallas.

Valimisringkondi on sügisestel valimistel igas omavalitsuses üks, väljaarvatud Tallinna linnas ja Peipsiääre vallas. Tallinnas on iga linnaosa eraldi ringkond ehk kokku kaheksa ringkonda. Neli ringkonda moodustas ka Peipsiääre vald.

Ringkondade ja mandaatide täpset jaotus saab vaadata siit.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.