"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Lavastaja Mihkel Truman: valitsuse möödalaskmised ohustavad rahva vaimset tervist (1)
23. juuli 2021
Mihkel Truman. Foto: Scanpix

“Suutmatus olukorda hinnata ja vastu võtta konkreetseid, selgesõnalisi otsuseid on iseloomustanud Eesti vabariigi valitsust möödunud aasta algusest alates. Olenemata sellest, kes on parasjagu valitsuse moodustanud,” kirjutas Rockooperi “Johnny” lavastaja Mihkel Truman tervise- ja tööminister Tanel Kiigele saadetud avalikus pöördumises.

Truman märgib pöördumises, et valitsuse ebamäärased ja loogiliselt põhjendamata piirangud on viinud olukorra kriitilise piirini, mis hakkab ohustama rahva vaimset tervist, vahendab Postimees.
 
Truman märkis, et valitsuse neljapäevanie otsus vähendada avalikel üritustel osalejate piirarvu ähvardab nullida üle saja inimese poolteist aastat kestnud töö rokkooperi ettevalmistamisel.

“See ebamäärasus ja ujumine ühest äärmusest teise nii sõnades ka kui otsustes on tekitanud ühiskonnas pideva ebakindluse, mis ei mõjuta ainult riigi toimimist, majandust jne, vaid lõppeks Eesti elanike psüühikat. Ma ei tea, kas Te kujutate ette, mida see erinevates ühiskonnagruppides kaasa võib tuua,” kirjutas Truman.
“Ja ma ei pea silmas pelgalt inimeste nördimust, et nad ei saa pärast sedavõrd rasket sügist ja talve külastada meelelahutus- ja kultuuriüritusi, ehkki ka see puudutab väga suurt osa Eesti rahvast. Küllap teate, miks sõjapäevilgi on püütud nii sõduritele kui tsiviilisikutele tagada võimalus meelt lahutada ja kultuuri nautida,” tõdes ta.

“Situatsioon, kus ükski valdkond ei saa valitsuse ebamääraste, et mitte öelda olematute juhiste (nn valge raamat) ja sageli ilma loogiliste põhjenduseta otsuste tõttu absoluutselt mitte mingisuguseid plaane teha (sest milleski ei saa kindel olla ega kellegi sõna usaldada), on jõudmas kriitilise piirini. Jättes kõrvale riigi majanduse, kodanike toimetuleku jmt, hakkab see vähehaaval ohustama rahva vaimset ja kultuurilist iseolemist,” nentis Truman.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

mugav vaktsineerimine
23. juuli 2021 21:00
https://tartu.postimees.ee/7299929/eelregistreerumine-ei-taga-kiiremini-vaktsiinisustile-paasemist#_ga=2.104936267.997801177.1626627225-628055636.1613839435 Kui teed eelregistreerimises broneeringu ja tuled täpselt kohale, siis kohapeal selgub, et broneering ajaliselt ei kehti ja tuleb seista tunde üldjärjekorras koos eelregistreerimata inimestega.