"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Nõmme Noorte Naiste Koor Kevad pälvis rahvusvahelisel koorifestivalil kõrge koha (1)
23. juuli 2021
Noorte Naiste Koor Kevad. Foto: Nõmme LOV

„Nõmme Kultuurikeskuses tegutsev Noorte Naiste Koor Kevad on pälvinud ka kodus kõrgeid tiitleid, tänavu märtsis kuulutas Eesti Naislaulu Selts just nemad Aasta naiskooriks 2020,“ ütleb Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis koorile südamest õnne soovides. „Dirigent Õnne-Ann Roosvee on teinud imelist tööd – kolmas koht Firenzes toimunud Leonardo da Vinci nimelisel koorifestival on selle ilmekaks tõestuseks. Austatud Kevad – Nõmme on teie üle väga uhke!“

13.–16. juulini toimus Itaalias, Firenzes rahvusvaheline Leonardo da Vinci nimeline koorifestival, seekord videokonkursina. Kõrgetasemelisel konkursil osales 25 koori 11 riigist, Eestit esindas Nõmme Kultuurikeskuse Noorte Naiste Koor Kevad dirigent Õnne-Ann Roosvee taktikepi all. Kevad saavutas nais- ja meeskooride kategoorias III koha.

„Kavas olid Sergei Rahmaninovi, Frode Fjellheimi, Edgar Arro ning Pärt Uusbergi teosed,“ räägib dirigent Õnne-Ann Roosvee. „Festivali Grand Prix sai lastekoor Little Skylark Hiinast, Guangzhenist, dirigent Deng Qun. Žürii oli rahvusvaheline ja kõrgetasemeline, koosseisus Leonardo Sagliocca Itaaliast, Tim Sharp ja T. J. Harper Ameerika Ühendriikidest, Tang Li ja Leon Tong Hiinast, Thomas Caplin Norrast, David Slater Austraaliast, Sergey Savenko Ukrainast ning Jevgenijs Ustinskovs Lätist.“

Nõmme Kultuurikeskuse Noorte Naiste Koor Kevad alustas tegevust 1. septembril 2006. aastal, Õnne-Ann Roosvee juhatab koori viiendat hooaega. Koormeister on Mari Roos ning vokaalpedagoog Külli Kiivet.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Õnne-Ann Roosvee
3. aug. 2021 22:39
Aitäh märkamast!