"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Rail Baltic otsib Ülemiste terminali ettevalmistustööde projekteerijat (0)
23. juuli 2021
Ülemiste terminali eskiis.

OÜ Rail Baltic Estonia kuulutas välja riigihanke Rail Balticu Ülemiste ühisterminali ja selle lähiala ehituse ettevalmistustööde projekteerimiseks.

Töövõtja peab teostama ettevalmistustööde ehk kaevetööde põhiprojekti, koostama kinnistute kaupa töömahtude loendi, taotlema projekteerimistingimused, kooskõlastused ja ehitusloa, selgub hanke alusdokumentidest, vahendab BNS.

Projektis tuleb muu hulgas lahendada ajutine sadevete ja pinnasvete ärajuhtimine peale kaevetööde teostamist. Projekt tuleb koostada nii, et maa-alused töös olevad kommunikatsioonid jääksid edasi töötama. Maapealsed kommunikatsioonid tuleb likvideerida töömaa alalt.

Kogu töö teostamise periood kokku on 150 kalendripäeva, millest ettevalmistustööde põhiprojekti koostamine, töömahtude loendi koostamine ja projekteerimistingimuste taotlemine toimub hiljemalt 100 kalendripäeva pärast lepingu sõlmimist ning kooskõlastuste ja ehitusloa toimingute lõplik teostamine 150 kalendripäeva pärast lepingu sõlmimist.

Hanke eesmärgiks on saada ehitusprojekt koos ehitusloaga, mille alusel saab korraldada ettevalmistustööde hanke. Kogu Ülemiste terminal koos lähialaga peab olema valmis 2025. aasta lõpuks. Rail Balticu raudtee kasutuselevõtmine on kavandatud 2026. aastasse.

Hankele saab pakkumusi esitada 23. augusti ennelõunani.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.