"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
FOTOD! Botaanikaaed korraldas marjapäeva (0)
24. juuli 2021
Albert Truuväärt

Tallinna botaanikaaias toimus laupäeval kell 12 järjekordne marjapäev, kus sai kuulata eksperte, maitsta ning hinnata eri sortide marju ja soetada istikuid.

Vaata galeriid (25)

Vaatluse all on nii tuntud kui ka vähemlevinud marjataimede nagu maasikate, vaarikate, sõstarde, karusmarjade, kuslapuude, toompihlakate ja mustikate kasvatamine koduaias.

Paljunduses olevate sortide eelistest ja puudustest, marjataimede istutamisest ja kasvuaegsest hooldamisest, haigustest ja kahjuritest ning nende tõrjest räägivad Polli aiandusuuringute keskuse teadur Liina Arus ja aiandusagronoom Väino Eskla.

Liina Arus on tegelenud vaarika ja söödava kuslapuu sortidega üle 20 aasta. Viimastel aastatel on ta keskendunud eelkõige vähelevinud marjakultuuride, nagu kuslapuu, toompihlakas, aroonia, ebaküdoonia, lodjapuu, must leeder ja karusmari, uurimisele ja propageerimisele Eesti koduaiapidajate ja kasvatajate hulgas. Hetkel on isiklikus kollektsioonistandikus kasvamas marjakultuure kümnest liigist üle 60 erineva sordiga.

Väino Eskla on tegelenud sõstra- ja karusmarjasortide hobiviisilise katsetusega alates 1984. aastast. Kollektsioonis on ligi 90 sorti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.