"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
vahva video ja fotogalerii Tallinna loomade varjupaik tähistas viiendat sünnipäeva, peol astusid üles Ott Lepland ja 5MIINUST (0)
24. juuli 2021
Foto: Mats Õun

Tallinna loomade varjupaik tähistas oma viiendat sünnipäeva Pikakari rannas laupäeval, 24. juulil. VAATA Ott Leplandi kontsert Pealinna Facebookis!

Kõigile tasuta sündmusel korraldatakse kõigile koertele avatud heategevuslik koertenäitus match show, varjupaiga tuur, loodusretked ja laste seiklusmäng. Lemmikloomade suvistest probleemidest ja esmaabist räägib PetCity loomakliinikute tegevjuht dr Jürgen Mitt.

Vaata galeriid (76)

„Viie aastaga on Tallinna loomade varjupaik aidanud kodu leida ligi neljale tuhandele loomale,“ ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf. „Mul on hea meel, et varjupaiga töötajad on aidanud nii paljudel neljajalgsetel tagasi koju jõuda või endale uus pere leida. Kuigi tänapäeva varjupaik ei ole enam hirmus koht, kus loomadel oleks halb olla, pole see ikkagi päris oma kodu. Seetõttu kutsun üles võtma perele lemmikut just varjupaigast.“

Sünnipäeval kogutud annetuste eest soetatakse Tallinna loomade varjupaika inkubaator, et veelgi paremini aidata neid kõige nõrgemaid hädasolijaid.

Tallinna linn on kohaliku omavalitsusena kohustatud hoolitsema, et hulkuvad loomad jõuaksid tagasi koju või paigutama nad varjupaika ja kandma nende ülalpidamise ja veterinaarvajadused. 2016. aastal ehitas linn enda varjupaiga, kus teenusepartner leitakse hanke korras. Hetkel on Tallinna linna lepingupartneriks Varjupaikade MTÜ. Varjupaigas ootavad uut omanikku üle 20 koera, üle 130 kassi, lisaks rotid, küülikud, merisead ja koduhiired. Sünnipäeval saavad soovijad külastada varjupaika, sealjuures näha ka kliinikuruumi, end esmalt varjupaiga tuurile registreerides.

Sünnipäeval esinenud Ott Lepland on suur loomasõber, kes varjupaiga loomadel külas käib. Samuti meeldivad loomad ka  5MIINUST pundi poistele. Nende arvates on see piisav põhjus varjupaika oma esinemisega toetada.

Paneeldiskussiooni teemal „Hulkuv loom kui ühiskonna probleem“ juhtis Evelyn Valtin, kes on loomakaitse valdkonnas tegelenud aastaid ning andnud unustamatu panuse nõrgemate abistamisel. Paneeldiskussioonil osalesid Varjupaikade MTÜ kommunikatsioonijuht Anni-Anete Mõismaa, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti peaspetsialist Hellika Landsmann, Eesti Loomakaitse Seltsi ning Põllumajandus- ja Toiduameti esindajad.

Sünnipäeva raames toimus kõigile koertele, sealhulgas krantsidele, avatud heategevuslik koertenäitus match show. Võistelda said nii pisemad kui ka suuremad neljajalgsed, võistlusklasse oli viis: ülepõlvekoerad; allapõlvekoerad; veterankoerad alates 8. eluaastast; kutsikad (kuni 12 kuud); juuniorhändler (17-aastased ja nooremad).

Soovijad said osa võtta ja kaasa rääkida Tallinna esimesel kliimapiknikul, kus arutatakse, mida saaks teha ökosüsteemi olukorra parandamiseks. Eeskõnelejateks on kutsutud loomaökoloog Mati Kaal, keskkonnapsühholoogid Grete Arro ja Kärt Puusepp, kliimaaktivist Margot Roose ning Tallinna Strateegiakeskuse rohepööraja Mihkel Kaevats.

Lisaks oli võimalik Põllumajandus- ja Toiduameti telgis oma lemmikloom vaktsineerida ja kiipida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.