"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Robin Nõgisto näitus "Pildirahvas" avatakse Tallinna Linnagaleriis neljapäeval (0)
25. juuli 2021
kunstihoone.ee

Nagu hiidsisalik Robini maalil ja pisike roheline dinosaurus netiühenduse kaotanud arvuti ekraanil teavad, et nad kuuluvad kokku, niisama teab Robin, et „see maailm, mida maalin, on kusagil olemas“. Näitus „Pildirahvas“ avatakse Tallinna Linnagaleriis neljapäeval, 29. juulil kell 18.00.

Näituse kuraator on Tamara Luuk.

Robin Nõgisto näitusel „Pildirahvas“ on väljas kolm suurt kaheosalist maali, neli filmi- ja muusikavideot ning veel mõnda. Aastal 1992 sündinud, 2017 EKA-s maalieriala lõpetanud kunstnik haarab loomingusse nägemuslikke, tormiliselt möllava tegelaskonnaga maailmu, mida nabanöörina ühendab hierarhiate puudumine, hübriidne kokkupanu, veider tõepärasus ja kirglik elujanu. Lõuendilt lõuendile ilmuvad erinevates, alati häälekates kooslustes kassid, koerad ja sisalikud, hipsterid, skeletid ja tulnukad. Nende võimalikku kuuluvust planeedile Maa kinnitavad siin-seal tegelaste vahel ilmutuvad majad, südamed, vikerkaared ja looduse magusad viljad.

See möll ei lase end kergelt kirjeldada, kutsub näitusekülastaja kärarikkasse ja pöörasesse elutantsu, lagistab naerda argiponnistuste tõsimeelsuse üle ja kinnitab lakkamatult, et kõik on võimalik.

„Robini tööd ei vali seltskonda, need pikendavad lapse unenägusid ja annavad poolpimedaile vanureile tagasi nägemise, need eelistavad inimest tänavalt ja rokifänni rafineeritud maitsega kõrgkunsti- ja muusika austajale. Täiesti tõsiselt – populaarkultuur kõnetab!“ ütleb näituse kuraator Tamara Luuk.

Näitus „Pildirahvas“ on Tallinna Linnagaleriis avatud 30. juulist kuni 26. septembrini 2021.

Kunstnik tänab Eesti Kultuurkapitali, Olivia Nõgistot ning teisi karvaseid ja sulelisi.

Robin Nõgisto (1992) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia maalikunsti eriala 2017. aastal. Kõrvuti maalimisega tegeleb ta filmi- ja muusikakunstidega, on üles astunud mitmel ühisnäitusel ja neljal isikunäitusel, teinud suurejoonelisi seinamaalinguid ARS-i kunstilinnakule Tallinnas, Vilniuse Kunstiakadeemiale (2019) ja Kohtla-Järve Maleva 25 hoonele RUA festivali raames (2021).

Linnagalerii (Harju tn 13) on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11–18. Sissepääs tasuta.

SA Kunstihoone on kaasaegse kunsti asutus, mille näituseprogrammi näeb kolmes galeriis Tallinna keskväljakul: Kunstihoones ja samas lähedal Linnagaleriis ning Kunstihoone galeriis. Tallinna Kunstihoone näitusi installeerib Valge Kuup.

www.kunstihoone.ee
www.facebook.com/TallinnaKunstihoone/
www.instagram.com/tallinnarthall/

Tule Kunstihoonesse, kunst avardab maailma!

Eelmised näitused on endiselt ligipääsetavad digigiidis ja virtuaalkeskkonnas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.