"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Eestisse saabus ligi 50 000 rahvusvahelises tarneahelas kuhjunud saadetist (0)
27. juuli 2021
Omniva sorteerimiskeskus. Pilt on illustratiivne. Foto: Scanpix

Omniva andis täna teada, et Eestisse on jõudnud ligikaudu 50 000 saadetist, mis on kaubamahtude konsolideerimise tõttu teel olnud tavapärasest kauem. 1. juulist lisandunud maksumuudatused kaupadele siiski ei rakendu.

Omniva töötajad tuvastasid, et tegemist on peamiselt AliExpressi kaupadega ning kõige varasemad saadetised olid teele pandud juba aasta alguses. Singapuri Posti poolt pandi kaubad Euroopa poole teele mai lõpus, kuid valesihituse tõttu jõudis partii Hollandi kaudu Soome. Tegemist on väikese väärtusega kaubaga (kõik saadetised alla 22€), mis jõudis EL territooriumile siiski enne 1. juulit, kui muutus kohustuslikuks ka selliste saadetiste deklareerimine ja käibemaksu tasumine. Seetõttu jõuab nüüd eestlasteni hulk saadetisi, mille puhul deklareerimist ja maksude tasumist ei nõuta.

Kuigi mõned Eestisse jõudnud saadetised on oma tarnetähtaja ületanud ning tõenäoliselt juba kaupmehe poolt saajatele hüvitatud, toimetab Omniva saadetised siiski tellijateni ja pakiomanikud saavad oma kauaoodatud saadetised järjest kätte.

Rahvusvaheliste pakkide konsolideerimine on viimasel ajal rohkem levima hakanud nähtus, kus mõned rahvusvahelise logistikateenuse pakkujad on hakanud kaupa kinni hoidma, et seejärel suuremaid kaubahulki korraga teele panna ning seeläbi saatekuludelt säästa.

Hiina saadetiste tarneaeg varieerub üldjuhul pooleteisest nädalast kuni kahe kuuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.