"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Kultuuriminister: kaitsepookimises peab jääma inimesele vaba valik (3)
27. juuli 2021
Anneli Ott. Foto: Mats Õun

“On arusaadav, et riik peab rakendama meetmeid, et inimeste tervist säästa ning viiruse levik kontrolli all hoida. Proovide andmine peab seega olema piirkondlikult kättesaadav ning taskukohase hinnaga,” ütles Kultuuriminister Anneli Ott.

“Kui inimene planeerib minna üritusele, kus nõutakse negatiivset proovi, peab tal olema võimalik see proov anda ning ürituse ajaks vastus kätte saada. Tervist peab saama kontrollida võimalikult kodukoha lähedal ning mõistliku hinna eest. Eks meie kõigi unistus ole see, et mingeid piiranguid ei rakendata, kuid reaalsus on paraku teine,” lisas Ott. 

Kultuuriminister Anneli Ott, kes Päevalehe andmetel on valitsuskabineti ainuke vaktsineerimata liige, kuid on keeldunud seda väidet kommenteerimast, märkis usutluses Sakalale, et igale inimesele peab jääma kaitsepookimises vaba valik ja see otsus tuleb teha läbikaalutult, vahendab BNS.

Ott leiab, et valitsus peab tooma proovide andmise ja vaktsineerimise võimaluse kodanikele lähemale.

Tema sõnul on vaktsineerimine on iga inimese isiklik otsus. “Mina ei ole meditsiinitöötaja ja minu eeskuju… Ma ei saa võtta seda vastutust, et garanteerin, et see vaktsiinisüst sobib kõigile inimestele. See peab olema inimese enda otsus, läbimõeldud, arstiga konsulteeritud. Minu sõnum ei ole mitte kunagi olnud see, et ei peaks vaktsineerima või et ei tohiks vaktsineerida, vaid see, et see peab olema läbimõeldud otsus. Iga inimese enda vastutus,” märkis minister. 

Tema sõnul tuleb kuulata ka neid, kes on vaktsiinidele vastu. “Peame arvestama sellega, et ministriametis tuleb kuulata kõiki ühiskonnagruppe, mitte ainult ühte. Kui meil on ühiskonnas need inimesed, kes meelt avaldavad, siis ka nendega tuleb dialoogi pidada. Ma ei näe küll põhjust, miks valitsuse liige seda teha ei võiks. Kõik inimesed on võrdsed ja mul on tegelikult hea meel, et praegu seda diskussiooni üldse peetakse. Olgem ausad: enne seda ju ei tehtud,” lisas Ott. 

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Almar Glustsenko
28. juuli 2021 04:24
Vaata kommentaare: ......................................................................................................................................................................https://pealinn.ee/2021/07/27/mustamael-stardib-mobiilsete-vaktsineerimispunktide-pilootprojekt/
tähelepanek
27. juuli 2021 18:28
Ainult perverdid tunnevad huvi teise isiku delikaatsete isikuandmete vastu.
Tallinnlane
27. juuli 2021 12:18
Tark ja õige seisukoht. Iga inimese organism on erand. Ükski virusoloog ei ole tänaseni kinnitanud, et vaktsineerimine on ravim. Pidevalt räägitakse, et pookige ja pookige ennast. Tekib selline tunne, et oleme katsejänesed ja meie ametnikud tegutsevad nagu Josef Mengele. Katsetame, eks siis näeme mis juhtub. Enne pookimist tuleks kontrollida inimese organismi seisundit ja siis juba otsustada kas on vastunäitusid või inimese immuunsus on piisavalt terve mis tõrjub antud COVID viirust. Ja kui inimese immuunsus tõrjub antud viirust, siis mille jaoks ennast pookida.