"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Kallasel puudub info kultuuriministri vaktsineerimise kohta (2)
28. juuli 2021
Kaja Kallas. Foto: Mats Õun

Peaminister ja Reformierakonna liider Kaja Kallas rääkis intervjuus Postimehele, et ka tema ei tea, kas keskerakondlasest kultuuriminister Anneli Ott on vaktsineeritud või mitte, küll aga rõhutas ta, et Oti väljaütlemine valitsuse tööd ei mõjuta ning kabineti seisukoht on ühtne: vaktsineerimine on vajalik, et ühiskonda avatuna hoida. 

“Nende vaktsineeritusest, kellega koos töötan, on ülevaade enam-vähem olemas. Meid kõiki vaktsineeriti koos, välja arvatud mind. Mul on kolmapäeval vaktsineerimine,” ütles koroonaviiruse läbi põdenud peaminister. 

Tema sõnul meeldiks talle, kui valitsuse liikmed näitaks inimestele eeskuju end pookida lastes. “Samas, kui tervislik seisund ei luba seda teha, siis nii ongi. Muul juhul ma loomulikult eelistan, et inimesed on vaktsineeritud,” ütles Kallas. 

Anneli Ott. Foto: Mats Õun.

Peaminister tunnistas, et talle ei meeldinud kultuuriministri väljaütlemised, mis panevad vaktsineerimise vajalikkuses kahtlema. “Me oleme sellest ka valitsuses rääkinud. Ühe inimese arvamus aga ei mõjuta otsuste vastuvõtmist. Valitsuse seisukoht on siin ühtne,” ütles Kallas. “Ma olen rääkinud Keskerakonna juhtidega. Teisipäeval pidasin mitu tundi nõu tervise- ja tööministriga, et kuidas me saaksime neid asju paremini korraldada. Kui erakonnal on ses osas mingi tõrge, siis tuleb teha nii, et õiged inimesed veaksid õigeid teemasid,” lisas Kallas. 

Tema sõnul ei korralda Anneli Ott vaktsineerimist ja ei vastuta tervise valdkonna eest. “Igal juhul me räägime temaga, räägivad ka Keskerakonna juhid, sest Oti seisukoht pole nende seisukoht. Samas pole ta varasemalt selliseid seisukohti kuskil avalikult väljendanud. Mina tahaks, et kõik valitsuse liikmed hoiaksid ühte joont. See, mida Ott ütles, tekitab kindlasti segadust. Seda aga ei ole vaja,” märkis Kallas. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vana
28. juuli 2021 16:31
Kõik märgid viitavad, et Ott on radikaliseerunud vaktsiinivastane. Miks muidu ta ei hooli isegi oma töö kaotamise väga tõenäolisest võimalusest. Järelikult on tal veel teisi sissetulekuid, mis on seotud vaktsiinivastasusega ja arvatavasti ka lamemaalastega.
nüanss
28. juuli 2021 14:52
Ta võib olla ka vaktsineeritud, see on ka digiloos kirjas, aga see pole võõraste inimeste asi.