"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
VIDEO JA FOTOD Tiit Terik: paljudele noortele on õpilasmalev asendamatu osa suvest (0)
28. juuli 2021
Foto: Ilja Matusihis

„Õpilasmaleva laiem eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Noortele töövõimaluse andmisega panustatakse tulevikku, sest mõne aasta pärast sisenevad needsamad noored ju tööturule,“ tõdes Sihtasutuse Õpilasmalev nõukogu ja Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik.

Malevasuvi on täies hoos ja Tiit Terik tutvus sel nädalal malevarühmade tööga. Eile käidi külas Raua ja Käesalu mõisa rühmal, kus noorte peamisteks tööülesanneteks heakorratööd. Täna väisati paari Tallinna rühma.

Vaata galeriid (41)

Teriku sõnul pakub Tallinna õpilasmaleva 60 rühmas tööd 900 noorele pealinna noorele, üle Eesti on erinevate omavalitsuste korraldatavates rühmades umbes 4800 noort.

„Nii mõnigi noor saab sel suvel oma esimese töökogemuse, aga ka tööandjaid on uusi. Näiteks täna Kernus külastatud Raua rühm pakub noortele tööd esimest korda. Eriti teeb rõõmu, et malevlastega ollakse väga rahul,“ ütles Terik. „Ka noored ise kiidavad oma tööandjat ja seda, et nende rühm on ühtehoidev. Paljudele on see juba mitmes malevasuvi ja noorte sõnul asendamatu osa suvest.“

Sihtasutuse Õpilasmalev tegevuse peamised toetajad on Tallinna linn ning Haridus- ja Noorteamet. Õpilasmaleva tegevuse kohta leiab rohkem infot koduleheküljelt www.malev.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.