"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Koolijuht pressis noortele välja vaktsineerimispäeva (0)
29. juuli 2021
Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits. Foto: Scanpix

“Olen suvekuude jooksul jälginud Võrumaa noorte vaktsineerimise taset, võrrelnud seda Tartu tasemega ja kuidagi nukraks tegi,” tunnistas Võru gümnaasiumi direktor Karmo Kurvits.

Karmo Kurvits nägi ametkondadega kaks nädalat vaeva, kuid sai mis tahtis: 9. augustil korraldatakse Võru riigigümnaasiumis kõigile maakonna kooliõpilastele vaktsineerimispäev, kuhu ei pea end ette kirja panema, vahendab BNS ajalehte Lõuna-Eesti Postimees. 

Võrumaa koolinoortest vanuses 12-17 eluaastat on vaktsineeritud umbes 14 protsenti, mis on üks madalamaid näitajaid Eestis.

Arvestades koroonaviiruse leviku hoogustumist ning seda, et uue kooliaasta alguseni on jäänud vaid viis nädalat, tuleb Kurvitsa sõnul midagi ette võtta, et kool saaks alata kontaktõppega. Ainus viis seda saavutada, on tema sõnul õpilaste viiruse vastu vaktsineerimine.

“Olen teavitanud õpilasi nii palju kui võimalik, saatnud sõnumeid, teinud üleskutseid, et mindaks vaktsineerima, kuid tundsin, et pean veel midagi tegema, et õppeaasta saaks rahulikult alata,” rääkis ta. “Süda ei luba niisama 1. septembrit oodata.”

Paar nädalat tagasi pöörduski ta sotsiaalministeeriumi poole ettepanekuga korraldada Võru Gümnaasiumis vaktsineerimispäev, kuhu võiksid tulla koolist ja omavalitsusest sõltumata kõik õpilased ja lasta end koroonaviiruse vastu kaitsepookida. Esmalt sai koolijuht vaid eitavaid vastuseid, sest sellise sündmuse korraldamine polevat võimalik. 

Ehk vaktsiinid on küll olemas, kuid Eestis polevat piisavalt asjatundjaid, kes teeks ära süsti ja jälgiks äsja vaktsineeritut järgnevad veerand tundi, nagu see vaktsineerimisel on ette nähtud. Ka Lõuna-Eesti haiglast sai Kurvits äraütlemise.

Et vaktsineerimispäev saaks siiski toimuma, selleks panid oma õla viimaks Qvalitase arstikeskus koos haigekassaga. Qvalitasega lõi Karmo Kurvits tinglikult käed teisipäeval ning kolmapäeval kuulutati 9. augustil toimuv suur vaktsineerimispäev ametlikult välja.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.