"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
arutelu toimub 4. augustil Lasnamäel arutatakse Mustakivi tee läbimurde keskkonnamõjude üle (0)
29. juuli 2021
Foto: Pirita LOV

„Mustakivi tee pikendusel oleks märkimisväärne mõju piirkonna liiklusele ja tänavavõrgu kasutusele. Kuid inimeste vajaduste kõrval peame arvestama ka loomadega ning kandma hoolt nende elukeskkonna eest,” tõdes Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

“Uuringute käigus on selgunud, et piirkonnas on esindatud kümneid loomi ning kindlasti peab neile tagama rohekoridori või muud võimalused ringi liikumiseks. Kui metskits või mõni teine suuruluk tõenäoliselt vajaks tunnelit, siis näiteks oravatele võiks rajada võrasilla,” lisas Svet.

Tallinna linn ootab ettepanekuid Lasnamäe ja Pirita piiri peale plaanitava Mustakivi tee läbimurde rajamise keskkonnamõju hindamise programmile. Mustakivi tee pikenduse rajamisega kaasnevad olulised keskkonnamõjud, mis nüüd välja selgitati. 

Tallinna linn kavandab Mustakivi tee pikenduse rajamist, see algaks Lasnamäe linnaosas Narva mnt ja Mustakivi tee ristmikult ning kulgeks kuni Kose teeni Pirita linnaosas. Kavandatava tee pikkus on 1,2 km.

Keskkonnamõju hindamise programmiga on võimalik eelnevalt tutvuda kuni 2. augustini Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti veebilehel:  https://www.tallinn.ee/est/keskkond/Mustakivi-tee-pikenduse-rajamise-keskkonnamoju-hindamine 

Mustakivi tee pikenduse rajamise keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu toimub 4. augustil kell 17.30 Tallinna Läänemere Gümnaasiumis (Vormsi tn 3, 13913 Tallinn).

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.