"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Läti terviseminister: COVID-19 vaktsineerimine peegeldab vanu muresid (0)
29. juuli 2021
Läti terviseminister Daniels Pavluts. Foto: Scanpix

COVID-19 vastu vaktsineerimine peegeldab vanu ühiskonna- ja tervishoiumuresid, ütles neljapäeval Läti terviseminister Daniels Pavluts teleusutluses, vahendab BNS.

Üks neist seondub perearstidega – arstid ei ole ilmselgelt oma ülesannete kõrgusel, kui vaid pooled neist teevad pookimissüste, teine pool aga veenab patsiente end mitte vaktsineerima, märkis minister.

Koroonapandeemia ajal tuli väga valulikult esile ka tervishoiu alarahastatus.

“Lisaks sellele kogu riigivõimu vastu kogunenud umbusk, mis on osaliselt päritud veel Nõukogude ajast… Võimalik, et me ei ole veel teinud lõpuni läbi seda totalitaarsest, autoritaarsest ühiskonnast vabasse demokraatiasse üksikisiku vastutuse ja solidaarsuse juurde üleminekut,” arvas Pavluts. 

Küsimusele, kas viimatine plakatikampaania suudab veenda skeptikuid end COVID-19 vastu vaktsineerima, kostis minister, et ta ei oota, et üks või paar kampaaniat otsustavalt inimeste vaateid muudavad, kuid mingi edu juba on – avalikkus räägib neist plakatitest ja järelikult vaktsineerimisest. 

“Arvan, et oleks naiivne loota, et üks-kaks reklaamikampaaniat suudavad otsustavalt muuta avalikku arvamust selles väga tähtsas küsimuses. Vastasel juhul oleksime juba ammu lõpetanud jaanipäeval joomise,” sõnas minister.

Küsimusele, kas viimatine plakatikampaania suudab veenda skeptikuid end COVID-19 vastu vaktsineerima, kostis minister, et ta ei oota, et üks või paar kampaaniat otsustavalt inimeste vaateid muudavad, kuid mingi edu juba on – avalikkus räägib neist plakatitest ja järelikult vaktsineerimisest. 

“Arvan, et oleks naiivne loota, et üks-kaks reklaamikampaaniat suudavad otsustavalt muuta avalikku arvamust selles väga tähtsas küsimuses. Vastasel juhul oleksime juba ammu lõpetanud jaanipäeval joomise,” sõnas minister.

Muudest elanikkonna vaktsineerimist soodustavaist meetmeist mainis minister lisaressursside eraldamist perearstidele, vaktsineerimisloteriid ja muid meetmeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.