"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
reedeti kell 13 Vilde tee 69 Mustamäe alustab lastele tasuta lõunate pakkumist (0)
29. juuli 2021
Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. Foto: Ilja Matusihis

„Hiljuti toiduraiskamise vähendamise kampaaniat käivitades tõdes sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, et toiduabi vajavate inimeste arv on aastaga kasvanud pea 100%. Sarnaseid murelikke märke on täheldanud ka meie sotsiaaltöötajad – paljud lapsed ei saa kodus täisväärtuslikku sooja toitu,” selgitas Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats pilootprojekti algatamise tagamaid.

“Selleks, et kõik lapsed saaksid kordki päevas täisväärtuslikku lõuna, hakati Eestis 2006. aastast pakkuma põhikooli õpilastele tasuta koolitoitu. Aga mida teha siis, kui kooli parajasti pole, kui ei saa loota ka koolitoidule, suvevaheaeg on aga võrdlemisi pikk?”

Sarnaselt meie põhjanaabrite pealinna Helsingi omavalitsusele käivitab Mustamäe Linnaosa Valitsus käesoleva aasta augustis linnaosa lastele suunatud tasuta sooja lõuna pilootprojekti.Helsingis on juba 79 aastat pakutud suveperioodil parkides lastele sooja lõunasööki. Juuni algusest augusti alguseni – kattes koolivaheaja perioodi – saavad kõik alla 16-aastased kindlatel avalikel mänguväljakutel igal argipäeval tasuta sooja lõunasöögi.

„Eestis on põhjanaabrite pikaajalisest traditsioonist väga vähe juttu tehtud, kuid meile Mustamäel tundus, et ometi just praegu on paras hetk siingi sarnase programmi käivitamiseks. Küsisime linnaosavalitsuse Facebookis ja välikontorites meie elanike arvamust sellise teenuse vajalikkuse kohta ning, tuginedes  kaalukale poolehoiule ja põhjanaabrite kogemusele, otsustame proovida!“ lisab Laats.

Mustamäe Linnaosa Valitsus alustab – hetkel veel pilootprojektina – linnaosa lastele suvel tasuta sooja lõuna pakkumisega: üks kord nädalas, reedeti kell 13.00 pakutakse kõikidele lastele, kes selleks soovi avaldavad, Mustamäe Vilde 69 spordipargi mänguväljaku juures tasuta sooja lõunasööki. Mustamäe pilootprojekti raames lastele pakutavat sooja toitu valmistab Armudu (restoranarmudu.ee).

Vilde tee 69 mänguväljaku juures pakutakse lastele tasuta sooju toitu:

  • Kell 13.00 reedel, 6. augustil
  • Kell 13.00 reedel 13. augustil
  • Kell 13.00 reedel, 20. augustil
  • Kell 13.00 reedel, 27. augustil

NB! Nimetatud projekti raames saavad sooja toitu üksnes kuni 18-aastased lapsed (Soomes kuni 16). Mustamäe Linnaosa Valitsus loodab teiste kohalviibijate mõistvale suhtumisele.

„Mustamäe Linnaosa Valitsuse meeskond annab endast parima, et suvel lastele tasuta lõunate pakkumine sujuks meeldivalt ja tõrgeteta. Samas ootame Mustamäe elanikelt tagasisidet ja ettepanekuid, et saaksime nende baasil augusti lõpus otsustada, kas ja mil moel tasub lastele tasuta lõunasöökide projekti järgmisel suvel jätkata!“ nendib Laats.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.