"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
PEALINNA PODCAST Valitsuse piitsa ja prääniku poliitika vaktsineerimisel ja koroonapassidega ning kuidas valida presidenti, kui ei ole kandidaati? (2)
29. juuli 2021

Valitsus kehtestas uuesti kõigile maskikandmise kohustuse ühistranspordis, samas lubades koroonapassi omanikel käia vabamalt üritustel ja pidudel. Kuidas mõjutavad nii eri suundades antavad signaalid vaktsineerimise tempot? Kas president valitakse ära Riigikogus või suunatakse see valimiskogusse? Pealinna 14. podcastis arutlesid nende üle blogi Meediavaht toimetaja Allan Alaküla, Pealinna toimetaja Aivar Jarne ning venekeelsete Tallinna uudiste toimetaja Mihhail Vladislavlev.

Kõneldes valitsuse kavast hakata nõudma kõigilt ühistranspordi kasutajatelt taas maskikandmist, sõnas Jarne, et see piirang pole kooskõlas plaaniga hakata ka väiksematel üritustel osalejatelt nõudma koroonatõendi ettenäitamist. „Maskikandmise kohustuse taaskehtestamine ei haaku koroonatõendi kaasaskandmise sooviga. See võib vähendada praegust vaktsineerimise tuhinat, mis omakorda soodustab veelgi viiruse levikut,“ ütles ta.

Vladislavlev märkis, et kui mujal Euroopas on maskikandmise kohustus ja koroonareeglid karmid, kuid arusaadavad, siis Eestis on need lõdvad, ent sedavõrd ka arusaamatud. „Koroonapassidele ja maskikandmise nõuetele tuleb seada ühtsed selged tingimused. Inimestele peab olema arusaadav, miks tuleb koroonapassi või maski kanda. Praegu see nii kahjuks ei ole,“ tõdes ta.

Presidendivalimistel peatudes tõi Alaküla esile kaks erinevat voolu, mis valimisi mõjutavad ja segavad. „Ühed soovivad presidenti kiiresti ja suurema kärata ära valida Riigikogus, teised viia valimised aga valimiskogu nn põllule, kus sogases vees võib nii mõndagi juhtuda. Sellest lähtuvalt on korraldatud nii plaan A kui ka B, aga samuti meediakampaania.“

Saate osalised õnnitlesid ka Eesti olümpiavõitjatest epeenaiskonda tõdedes, et sportlikud saavutused aitavad kaasa integratsioonile nii spordis kui ka tavaelus.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

euroman
29. juuli 2021 21:24
https://pace.coe.int/en/files/29004/html Euroopa Nõukogu võttis 27. jaanuaril vastu otsuse, millega keelati liikmesriikidel Covid-19 viiruse vastu vaktsineerimise kohustuslikuks muutmine ja vaktsineerimisepõhine ahistamine. Näiteks punkt 7.3.1 ütleb nii: tuleb tagada kodanike teavitamine, et vaktsineerimine EI OLE kohustuslik ja kedagi ei survestata vastu nende tahtmist poliitiliselt, sotsiaalselt või mõnel muul viisil ennast vaktsineerida laskma; Ja järgmine punkt ütleb nii: 7.3.2 tuleb tagada, et kedagi ei diskrimineerita juhul kui teda pole vaktsineeritud, kas võimalike terviseohtude tõttu või soovimatusest ennast vaktsineerida.
immuniseerimise tõend
29. juuli 2021 20:38
See tõend ei ole reisidokument. Teaduslikud faktid COVID-19 vaktsineerimise, testimise ja läbipõdemise kohta võivad muutuda, sh silmas pidades viiruse võimalikke uusi tüvesid. Enne reisimist kontrollige palun sihtriigis kohaldatavaid rahvatervise meetmeid ja nendega seotud piiranguid.