"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Pensionärid tunnustavad iseseisvusliikumises kaasa löönuid tänumedaliga (5)
30. juuli 2021
Andres Ergma Foto: Scanpix

“Mulle tundus, et vaatamata soliidse aastatearvuga vabariigi iseseisvuse taastamise tähtpäevale ei kavatse keegi tunnustada neid tavalisi inimesi üle Eesti, kes praeguses sõnapruugis olid tol ajal “tegijad”. Inimesed, kes võtsid osa poliitilistest protsessidest ja aktsioonidest, mis viisid iseseisvuse välja kuulutamiseni,” ütles Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatuse esimees Andres Ergma.

“Arutasime seda ideed väiksemas ringis tolle aja aktiivsete inimestega Tallinnast nagu Sulev Mäeltsemees ja Aadu Jõgiaas. Leidsime, et seda küsimust võiks tõstatada EPÜL -I volikogus. Nii ka tegime ja seal otsustati ideega edasi liikuda. 16.juulil toimuski Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatuse koosolek ,kus otsustati tunnustada neid inimesi üle Eesti tänumedaliga..Nominendid esitavad meie organisatsioonid kohtadelt,” selgitas Ergma.

Eesti Pensionäride Ühenduste Liit otsustas tänada Eesti 30. taasiseseisvumise aastapäeva puhul 20. augustil omalt poolt aumedaliga taasiseseisvumise protsessis aktiivselt osalenud tavainimesi.

“Eesti Pensionäride Ühenduste Liit ei saanud taolist olukorda enam osavõtmatult pealt vaadata, sest need inimesed, keda tuleks mäletada ja tunnustada, kes olid 30 aastat tagasi tegijad, on praegu pensionärid. Järgmisel nulliga lõppeval aastapäeval ei pruugi  paljusid enam meie hulgas olla,” lisas ta.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Taivo Mõller
30. aug. 2021 15:31
Tore. Aga ma tahaks medali statuuti lugeda. Kust?
Lugeja
3. sept. 2021 20:08
Igal asutusel on õigus anda medaleid kellele ise tahavad. Statuut ei ole kohustus.
Taivo Möller
25. aug. 2021 13:09
Loodan, et EPL VASTAB MINU E- KIRJALE Soovin ka teada nimesid, kes medalid said.
Taivo Mõller
16. aug. 2021 14:46
Millegipärast ei ole autasu määratud kõigile pensionäridele, kes taasiseseisvusele kaasa aitasid 30 a. tagasi. Endine EESTI Piirivalve Põlvamaa Regionaalse Juhtimiskeskuse ülem. 75 aastane
Helin Sepp
1. aug. 2021 20:29
Kindlasti tuleb neid inimesi meeles pidada.Meie riigis peetakse iseennast meeles-riigikogus ja valitsuses.Meil oleks paljusi inimesi meeles pidada. Nüüd on ainult lapsed ja nagu teisi inimesi ei oleks.Muidugi kõiki tööinimesi ka,kes teevad rasket tööd.