"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
USA terviseamet: COVID-19 delta-tüvi on üks nakkavamaid viiruseid, mida me oleme näinud (0)
30. juuli 2021
Dr. Rochelle Walensky. Foto: Scanpix

Koroonaviiruse delta-tüvi liigub mööda USAd edasi mängleva kergusega, olles nakkavusele võrreldav tuulerõugetega, selgus hiljutisest USA haiguste tõrje ja ennetamise keskuse raportist, vahendab CNN.

Riikliku terviseameti (inglisekeelse nimetusega US Centers for Disease Control and Prevention) juht Dr. Rochelle Walensky kinnitas, et raportis sisalduv info on tõene. “Ma leian, et inimesed peavad aru saama, et me ei hüüa siin niisama hunti. Olukord on tõsin,” ütles Walensky.

“See on üks kõige nakkavamaid viiruseid, mida me oleme näinud. Leetrid, tuulerõuged, delta-tüvi – need on kõik ühel pulgal,” lisas Walensky, kelle sõnul muudetakse seetõttu peatselt ka vaktsineeritutele antavaid juhiseid – CDC soovitusel peaksid ka täielikult vaktsineeritud inimesed kandma maski siseruumides, kus viiruse levik võib olla kõrge ja kindlasti peaksid kandma maske kogu kooliupere – õpetajad, õpilased, töötajad ja külalised kaasa arvatud.

“Need meetmed, mida on vaja selle tüve kontrolli alla saamiseks, on ekstreemsed,” nentis Walensky.

Vaktsineeritud inimesed võivad Walensky sõnul delta-tüvega siiski nakatuda ja viirust edasi kanda ning sellisel juhul on nad mittevaktsineeritutele täpselt sama ohtlikud kui vaktsineerimata viirusekandjad.

“Vaktsiinid hoiavad ära enam kui 90% rasketest haigusjuhtudest, aga need võivad olla vähem efektiivsed nakatumise ja nakkuse edasikandumise vältimiseks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.