"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Katri Raikile soovitakse umbusaldust avaldada (1)
31. juuli 2021
Mats Õun

Endine Narva linnasekretär Ants Liimets (RE) kinnitas Põhjarannikule, et linnavalitsusest ja ka mõjukad linnakodanikud on teinud talle ettepaneku saada Narva meeriks, kuid praegune meer Katri Raik leiab, et kuna ta julges Narvas poliit-toiduahelaid lõhkuda, siis ongi võimalik umbusaldusavaldus vastus sellele, vahendas BNS Postimeest. 
 
“Ma olen valmis,” ütles Liimets Põhjarannikule. “Varasemalt olen ma neli kuud olnud linnapea kohusetäitja, seetõttu ei lähe mul pool aastat ameti õppimiseks. Aga ma veel ei tea, kuidas reageerivad sellele Narva linnavolikogu,” rääkis Liimets. 

Liimetsa sõnul on ta valmis koostööks Keskerakonnaga, kuna Raik moodustas oma valimisliidu. “Ta varastas meilt võimaluse minna oma nimekirjaga valimistele vastu,” selgitas Liimets. Ta lisas, et pole veel KOV valimistel oma kandidatuuri üle otsust teinud. Veelgi enam, ta valib Narva ja Kuusalu vahel. Aga tema sõnul linnapea tööd see ei sega, kui kohalikud poliitikud tema valivad. 

Selle nädala lõpu seisuga pole kõik Narva linnaovlikogu liikmed Põhjarannikule nõus kinnitama, et linnapea Karti Raiki ja tema kahe toetaja vastu on koostatud umbusaldusavaldus. Teised poliitikud enesekindlalt kinnitavad seda. 

Narva linnapea Katri Raik ütles, et osad volikogu liikmed tõesti seda teha soovivad. “Mina võtan seda tunnustusena hästi tehtud töö eest. Olen teinud muudatusi ja seisnud vastu Narva haridusasutuste täispolitiseerimisele,” kommenteeris Narva meer. 

Ta toonitas, et on teinud õigeid muudatusi linnaasutuste juhtimisel. Toetanud avalikke konkursse haiglajuhi kohale, SA Nava linnaelamu ja Narva Vee juhtivatele ametikohtadele. “Need lahendused neile ei sobi, sest need töökohad on läinud poliitsüsteemist, isegi poliit-toiduahelast välja. Muidugi ajab hinge täis,” rääkis Raik. 

Narva linnapea tõi välja, et Narva lasteaedade direktoritest on pooled kohusetäitjad ning nendest pooled on seda olnud üle kümne aasta. “Ma julgesin vastu seista Narva lasteaedade juhtimise lauspolitiseerimisele. Ja tulemust me nüüd näeme,” lausus Raik. “Mina võtan seda kui suurt tunnustust,” lisas Raik. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kai
27. aug. 2021 01:57
Pr Raik oli Narvas väga tubli! Võrreldes sellega, et seal elab 4 protsenti eestlasi on ime, et tal õnnestus seal linnapeana nii kaua vastu pidada. Ta oli seal esimene esinduslik figuur linnapeana ja tahaks väga loota, et ta poliitikas jätkab. Edu talle!