"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Pirita remondib oma mänguväljakuid (0)
31. juuli 2021

Pirita remondib rohkem kui 600 000 euro eest mänguväljakuid ja nii võetakse juba järgmisel nädalal ette Aianduse teel ning Lehise tänaval olevad mänguväljakud.

“Oleme igal aastal jooksvalt mänguväljakuid kõpitsenud, kuid nii ulatuslikku uuendamistööd pole mitu aastat tehtud. Juulis lõppesid kaks kuud kestnud rekonstrueerimistööd Merivälja pargi mänguväljakul. Praegu käib töö Kose pargis Rahvakooli 3 mänguväljakul, järgmisel nädalal alustatakse Aianduse tee 70a ja Lehise 4a mänguväljaku rekonstrueerimisega,” ütles Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat.

Linnaosavanem tõi esile, et mänguväljakute rekonstrueerimine ei tähenda ainult uute mänguelementide paigaldamist ning liivakastide ja ronimislinnakute rajamist, vaid ajakohase mänguväljaku juurde kuuluvad ka jalgrattahoidjad, istepingid ning tänapäevane leedvalgustus ja väljakukate. Samuti uuendatakse liikumisteid ja haljastust, lisatakse prügikaste.

“Peale laste leiavad mänguväljakute juures tegevust ka täiskasvanud –  Merivälja parki rajati street workout-treeninguplats ja Kose parki tuleb välijõusaal,” selgitas Liinat.

Kose parki on juba paigaldatud ka Eestis ainulaadne rattarada. Kõik mänguväljakud on eri ilme ja atraktsioonidega ning projekteerimisel arvestatud sobitumist keskkonda.

“Nii Merivälja kui ka Kose pargi mänguväljaku rekonstrueerimine on paras väljakutse, et säilitada kõrghaljastus ja looduslikud mänguelemendid, aga sellega on kenasti hakkama saadud,” märkis Liinat.

Merivälja pargi mänguväljaku uuendamine on lõpetatud, Rahvakooli tee alguses asuv väljak valmib augusti lõpuks, Aianduse tee ja Lehise mänguväljakute valmimine jääb sügisesse.

Merivälja pargi uuendamine läks maksma 111 000 eurot, Kose pargis tehakse töid 164 995 euro eest. Aianduse tee 70a väljaku rekonstrueerimine läheb maksma 149 925 eurot ja Lehise oma 112 106 eurot. Rekonstrueerimistöid on tehakse nii linna keskkonna- ja kommunaalameti kui ka linnaosavalitsuse tellimusel.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.