"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Seeder nõuab koroonaolukorra tõttu riigikogu erakorralist kogunemist (0)
31. juuli 2021
Albert Truuväärt

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder tegi erakonna esimeeste kohtumisel ettepaneku seoses koroonakriisiga kutsuda kokku erakorraline riigikogu istung, vahendas BNS.

Seeder oota, et peaminister Kaja Kallas või tervise- ja tööminister Tanel Kiik leiaksid võimaluse tulla kiiremas korras riigikogu ette. Arutamist vajab kaos vaktsineerimise korraldamises, valitsuse kavandatavad piirangud ja inimeste erinev kohtlemine piirangute rakendamisel, samuti ka kooliaasta algusega seotud küsimused.

„Märtsi keskpaigaks oli Eesti uute nakatunute suhtarvult maailmas esimene ja kui praegune kaos jätkub, siis ähvardab meid sama stsenaariumi kordumine,“ ütles Seeder. „Valitsuse tegevus tervisekriisi ohjamisel on läbi kukkunud igal tasandil. Tegevuskava ja vaktsineerimisplaani olematusele, üldisele korralagedusele ja kindla juhtimisskeemi puudumisele on juhtinud tähelepanu nii riigikogu komisjonide liikmed kui riigikontrolli esindajad. Elanike informeeritus vaktsineerimise korralduse kohta on puudulik.“

Isamaa esimehe ettepanekul otsustas riigikogu esimees Jüri Ratas kutsuda kokku riigikogu vanematekogu eeloleval reedel, et kujunenud olukorda arutada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.