"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Ööpäevaga leidis kinnitust 128 uut koroonaga nakatumist (0)
01. august 2021
Ilja Matusihis

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 2247 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid teste oli 128 ehk 5,7 protsenti testide koguarvust. Ööpäevaga lisandunud nakatunutest 80,5 protsenti olid vaktsineerimata, 3,9 protsendil oli vaktsineerimine pooleli ja 15,6 protsendil vaktsineerimiskuur lõpetatud. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakatumine tuvastati 66 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 42 lisandus Tallinna. Pärnumaale tuli juurde 26, Tartumaale 8, Viljandimaale 6, Võrumaale 4, Järvamaale, Jõgevamaale ja Valgamaale 2, Lääne-Virumaale, Raplamaale ja Saaremaale 1. Teistesse maakondadesse uusi nakatunuid ei lisandunud. Üheksal juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 138,5 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,2 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates kümme uut haigusjuhtumit. Haiglas on 46 patsienti, kelle keskmine vanus on 65 aastat. Kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastaseid 30 ehk 65,2 protsenti. 

Ööpäeva jooksul manustati 2965 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 639 120 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 562 605 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 69,3 protsenti. Vanusegrupis 70+ on vaktsineeritud üle 65 protsendi kõikides maakondades peale Harjumaa, mille protsent on 64,1, ja Ida-Virumaa, kus vaktsineerituid on 43,2 protsenti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.