"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
VIDEO! Kesklinn arendab rula-ja tõukerattasporti (0)
02. august 2021
Foto: Mats Õun

Kesklinna valitsus on otsustanud rikastada Vabaduse väljakut rulaelementidega. Spordiala on jätkuvalt populaarne ning lisaks rulaspordile algatati ka tõukerattatreeningud Politseipargis.

Ideed uuteks rulaelementideks ja ka tõukerattatreeninguteks tulid noortelt endilt. Selleks, et trikke ei tehtaks ebasobivates kohtades on oluline luua tingimusi ning läbi treeningute ka turvalist spordikäitumist õpetada.

Tõukerattatrennid toimuvad Politseipargi skatepargis igal esmaspäeval kell kolm. Ning oodatud on nii vanad tegijad kui ka algajad, kes soovivad tehnikat arendada.

“Youtube videod ei näita kohapeal ette, need näitavad kuidas keegi õppis aga iga inimene õpib erinevalt,” selgitas klubi “Keerdtrepp” treener Devin. “Tuleb leida lapsele kindel viis kuidas tema seda õppida soovib ja näidata ette. Kui ta mõnda trikki ise õpib võib ta kukkuda, kuna ei tea, kuidas seda täpselt teha ja kus.”

Tõukeratta ja ka rulaga trikkide tegemine on populaarne juba aastaid, ning nüüd, kus rulasõit on isegi olümpiaala, on viimane aeg seda tõsisema spordialana käsitleda.

“Kui noored jätavad oma telefoni taskusse ja tulevad kodust välja, tegelemaks aktiivselt mõne huvialaga, mis neile meeldib, olgu see kasvõi rulatamine või trikkide tegemine, koos sõpradega aja veetmine, siis tuleb seda soodustada,” rääkis Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. “Et noored ei rulataks Vabaduse jalamil olevatel kividel, mis ei ole selleks ette nähtud, siis tuleb neile luua tingimusi, mitte neid ära ajada,” lisas Haukanõmm.

Vabaduse väljaku neli uut rulaelementi on kujundatud noorte enda poolt ja juba saanud ka palju kiidusõnu oma ala tippude poolt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.