"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lapse surmaga õnnetus võib töömeestele tuua tingimisi vangistuse (0)
02. august 2021
Kollane 7 kortermaja, mille parkla ukse alla jäädes hukkus 4-aastane laps. Pildil avatud garaažiuks. Foto: Scanpix

Tallinnas Kadriorus 2016. aasta kevadel nelja-aastase lapse surmaga õnnetuse tõttu süüdistuse saanud hooldusfirma töötajaid ähvardab tingimisi vanglakaristus.

Harju maakohtus esmaspäeval peetud kohtuvaidluses taotles prokurör Daniilile ja Andriile tingimisi üheaastast vangistust üheaastase katseajaga. Kaitsjate hinnangul tuleb mõlemad mehed oma tegevusetusega ettevaatamatusest surma põhjustamise süüdistuses õigeks mõista, vahendab BNS. Kohus langetab otsuse 14. septembril.   

2016. aasta 15. mail suri Tallinnas Kollasel tänaval 123-kilogrammise garaažiukse alla jäänud nelja-aastane laps. Kriminaalmenetluses selgus, et garaažiukse tõstevedru oli purunenud ja uksel puudusid purunemiskaitsmed.

“Prokuratuur leiab, et hoolsuskohustust rikkusid 2015. aasta septembris hooldustöid teinud töötajad, sest jätsid kontrollimata ning märkamata, kas garaažiukse mehhanismil on kukkumisvastane kaitse paigaldatud ning kas see on töökorras. Omades tehnilisi eriteadmisi garaažiuste toimimisest, paigaldamisest ja hooldamisest, oleksid nad tähelepaneliku ja kohusetundlikuma suhtumise korral pidanud ette nägema, et kui garaažiukse mehhanismil kukkumisvastane kaitse puudub või on katki, võib nii raske garaažiuks vedru purunemisel alla kukkuda ning seada ohtu inimelud,” selgitas Põhja ringkonnaprokurör Diana Helila.

“Enne õnnetust ilmnes garaažiuksel rike ning ühistu tellis selle parandamise. Kahjuks juhtus enne raskeimate tagajärgedega õnnetus, mis nõudis väikelapse elu. Uksel puudus purunemiskaitse, mis oleks pidanud välistama ukse kukkumise,” ütles Helila.

Prokuratuuri hinnangul ei ole võimalik kuritegu ette heita korteriühistule või selle esimehele, sest saades info, et garaažiuks tõrgub, asus ühistu korraldama ukse parandamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.