"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
Sotsiaalministeeriumi kantsler kutsuti ametist tagasi Priske: poolteist aastat kriisi on ka mind räsinud (0)
02. august 2021
Marika Priske. Foto: Mats Õun

“Kriisis on tehtud maailmas, eruoopas ja ka Eestiski. Me ei alahinda Priske pikka ametiaega, kuhu on mahtunud kõike. Mina isiklikult soovin rõhutada, et see töö, mis on sotsiaalministeeriumis tehtud, on ülisuur,” kinnitas Tervise- ja tööminister Tanel Kiik, lisades, et COVID-19 kriis on pannud üliinimlikud ootused riigijuhtidele ja ka ametnikele.

“Kui oled silmitsi globaalse pandeemiaga, siis on väga raske, et kõik oleksid rahul sellises kriisis ja erimeelsused on kergemad tekkima,” märkis Kiik.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske märkis esmaspäeval pressikonverentsil, et ta aktsepteerib ministrite Tanel Kiige ja sotsiaalkaitseminsitri Signe Riisalo otsust teha valitsusele ettepanek ta ametist tagasi kutsuda.

Kiige sõnul ollakse täna olukorras, kus vaadatakse protsessi ja tulemusi, mis ei ole halvad. “Kuid kriis on meid viinud mõistmiseni et tuleb teha raske otsus. Tuleb leida uus kantsler, kes vaatab värske pilguga. Kas see ka õnnestub – näitab aeg. Uuel inimesel on kergem tulla puhtalt lehelt. Kas uus kantsler tuleb parem, on raske öelda,” nentis Kiik.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo sõnul on ta ise Priskega töötanud sisuliselt seitse aasta koos. “Ma tänan teda selle seitsme aasta eest, mis ta on panustanud sellesse valdkonda. Aga iga organisatsioon peab muutma ja arenema. Sotsiaalministeeriumi valitsemisala polnud nii ulatuslikuks kriisiks valmis, aga oma elusuuruses on kriis näidanud, kus on kitsaskohad,” rääkis Riisalo.

Tema sõnul viis kriis vajaduseni, kus juhtmine ja koordineerimine vajab uut käiku või teist lähenemist, mis on kriisiajale kohasem.

“Seda saavad anda uued inimesed värskete mõtetega. Poolteist aastat kriisi pole ühiskonnale kerge vastu võtta,” nentis ta.

Kantsler Priske tänas ministreid. “Saan aru, et ministritele ei ole see otsus olnud kerge.  Pikaajaline staaž kantslerina on mulle näidanud, et üha enam oled seetõttu rünnatav. Õnnestumised on minu meeskonna omad ja neid on palju,” ütles ta.

“Seitse aasta sotsiaalministeeriumis ja 1,5 aastat kriisi on ka mind räsinud. Tippjuhid peavad seda aktsepteerima kui ühel hetkel on vaja muutusi ja see on okei,” kinnitas Priske.

Kiige sõnul öeldakse uue kantsleri nimi välja kui selleks on õige aeg.

Priske on olnud sotsiaalministeeriumi kantsler alates 14. juulist 2014.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.