"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Tallinki aktsia langes pärast aktsiaemissiooni teadet 10 protsenti (0)
02. august 2021
Foto: Scanpix

Tallink Grupp teatas esmaspäeva keskpäeval kavatsusest korraldada Eestis ja Soomes uute aktsiate avalik pakkumine väärtuses 31,5 miljonit eurot, 50 minutit hiljem oli aktsia hind Tallinna börsil langenud 10,01 protsenti 0,62 eurole.

Tallink teatas, et pakkumisele läheb 66 988 204 uut nimiväärtuseta lihtaktsiat pakkumishinnaga 0,47 eurot, mis jääb praegusele aktsiahinnale oluliselt alla. Reede õhtul sulgus Tallinki aktsia 0,689 eurol, vahendab BNS.

Uute aktsiate kavandatav märkimise aeg on eelduslikult 18. august kuni 1. september. Ülemärkimise korral on Tallinkil õigus suurendada pakutavate aktsiate arvu 10 protsendi võrra kuni 73 687 024 aktsiani, mille tulemusel suureneks ettevõtte aktsiakapital kuni 34,6 miljoni euro võrra.

Tallinki olemasolevatel aktsionäridel on uute aktsiate märkimise eesõigus. Uued aktsiad on samaliigilised Tallinki olemasolevate lihtaktsiatega ning annavad aktsionäridele samasugused õigused. Uued aktsiad annavad aktsionäridele õiguse dividendidele selle aasta 1. jaanuaril alanud ja järgnevate majandusaastate eest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.