"Arendajad ei lase arhitektidel lähtuda inimeste vajadustest, vaid sellest, kuidas äriplaan võimalikult tulu tooks."

Kunstiakadeemia rektor, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm
VIDEO! Vaktsiinikiirabi ootab patsiente (1)
02. august 2021
Foto: Ilja Matusihis

Kui 10 vaktsineerida soovivat inimest koos, saab alates tänasest kutsuda kohale vaktsiinikiirabi Lääne-Tallinna keskhaiglast. Esimesene brigaad lendas kohale Uus-Veerenni arenduse ehitusplatsile, kus Merko töötajad said kätte oma vaktsiinisüsti.

Merko töötaja Madis, kes samuti sabas koha sisse võttis on seni veel vaktsineerimata. “Ei olnud varem sobivat võimalust selleks, nüüd tuli objektile buss ja olen väga õnnelik,” arvas Madis.
Ka Denisi meelest on see on väga mugav variant, ei pea midagi mõtlema. “Tuleme objektilt, laseme süsti teha ja ongi kõik. Oleks pidanud varem sellise asja peale tulema,” lausus Denis.

Selleks, et vaktsiinikiirabi aga kohale kutsuda, ei pea olema töökoht ja ettevõte. Võib olla ka lihtsalt sõpruskond või korteriühistu. Päris ühe inimese pärast küll kohale ei tulda, välja arvatud eri juhtudel.

Lääne-Tallinna keskhaigla ravijuht Imbi Moks lausus, et tänasel esimesel päeval rohkem väljakutseid ei ole, küll aga ollakse valmis väljasõite edaspidi tegema.
“Me ootame selliseid väljakutseid, kus on vähemalt 10 inimest nimekirjas. Me tahame inimeste andmeid, isikukoodi, nime ja kontakttelefoni ja kindlasti on vaja ka aadressi, kuhu me välja sõidame.”

President Kersti Kaljulaid, kes vaktsiinikiirabi pidulikult sisse juhatas, pani aga südamele, et vaktsineeritute tase peab tõusma seitsmekümnelt protsendilt kõrgemale, et viiruse levik pidurduks. Tänase päeva seisuga on elanike vaktsineerimisega hõlmatus Eestis 48,24 % – kuu ajaga on vaktsineeritute arv kasvanud ligi 80 000 inimese võrra.

“Me näeme praegu, et edukate riikide hulgas on mitte need, kes ei ütle, et pane aeg kirja, vaid saadavad inimesele aja koju. Näiteks USAs tellid Uber takso ja see küsib, kas ehk enne süstile ja siis sinna, kuhu tahtsid minna. Ja ka Eesti õpib sellistelt näidetelt, kõiki jalgrattaid ei ole nagunii mõtet leiutada,” leidis president.

Lääne-Tallinna keskhaiglal on ka mobiilne vaktsineerimisbuss, mis täna-homme liigub ringi Mustamäel. Täna saab veel kella üheksani õhtul vaktsiini kätte Magistrali keskuse parklas,homme kella neljast üheksani peatub buss Mustamäe Kodukeskuse parklas. Iga päev töötab ka Kaja vaktsineerimiskeskus ja eelregistreerimata saab augustis vaktsineerida ka Põhja-Regionaalhaiglas. Kolmapäevast alates tiirutab aga vaktsineerimisbuss Lasnamäel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaktsineeritu
3. aug. 2021 08:40
Eks neid vaktsineeritavaid patsiente näidati üldkokkuvõttes ilmanarridena. Kas selleks ka nende nõusolek küsiti? Edumeelne oli muidugi see, et bussis käperdas üks mees teist meest...