"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Mupo piletipatrull: eakamad on tublimad, nooremate suhtumine maskikandmisse on pehmelt öeldes jahe (0)
03. august 2021
Foto Mupo

Mupo piletipatrull tegi eile – esimesel päeval, mil taaskestestati ühistranspordis maski kandmise kohustus – linna bussides, trollides ja trammides ülevaatliku seire, et saada ülevaade olukorrast.

“Varahommikul oli Lasnamäelt linna sõitvates bussides olukord üllatavalt hea, vaid mõned üksikud maskid tuli välja jagada, aga enamusel sõitjatest olid need ees,” ütles piletipatrulli inspekror Lembi. Paraku muutus olukord päeva edenedes ja keskpäeva lähenedes vastupidiseks. “Liikvele läksid linna sõitvad  noorepoolsemad reisijad  ja nende maskikandmise huvi oli pehmelt öeldes jahe,” lisas patrull.

Kokku kontrollis patrull 83 ühissõidukit ja jagas 420 maski, mis tähendab  ca 5 maski bussi kohta. “Vanemad inimesed on kõik väga seaduskuulekad – enamikul on näod kaetud, aga nooremaid see teema ei näi huvitavat,” ütles inspektor. “Palju oli neid, kes ei teadnud uuest maski kandmise korraldusest midagi, oli ka neid, kes oma vaktsiinitõendit kotist välja võtma ruttasid, aga kui kuulsid, et kohustus on kõigile ühene – oled sa vaktsiuneeritud/haiguse läbi põdenud või mitte – siis keegi vaidlema ei kippunud. Maskid võeti kõik heal meelel ja tõrkumata vastu, iseasi, kas neid kohe ette panema tõtati”.

Kopli, Pelguranna suunal sõitval bussil nr 40 sündis aga maskide jagamise rekord – bussis vajas maski 20 inimest ja patrull oli sunnitud bussiga kaasa sõitma, sest lühikese vahepeatuse jooksul ei olnud võimalik kõiki soovijaid teenendada.

Lähipäevadel jätkab mupo piletipatrull maskide jagamist ja inimeste informeerimist.

Mupo tungiv soovitus on – palun kandke ühistranspordis maski – sellega hoiate, nii enda kui kaaskodanike tervist. Ilmselt keegi meist ei soovi, et koolid läheksid jälle distantsõppele ja enamus töötajaid kaugtööle, et meie haiglad ei oleks ülekoormatud ja kogu ühiskonna elu taas lukku keeratud. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.