"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
RAKETT 69 Mirell õpihuvilaagrist: siin saab palju nalja ja sõpru juurde ning ka mõtlemist on suvevaheajal (0)
04. august 2021

Laste seas ülipopulaarne õpihuvilaager Rakett 69 on sel suvel pakkunud avastamisrõõmu ligi kümnele tuhandele lastele. Rõõmustav sõnum on see, et lapsed, kes seni pole jõudnud Raketi laagris osaleda, saavad seda enne suve lõppu veel teha.  

“Inimesed on toredad, ülesanded on head,” iseloomustas laagrit Helena.
Joosep sõnas: “Kõige rohkem meeldis, kui olid vahepausid ja söögipaus, sest mul oli kõht tühi alati.”

“Siin saab nagu hästi palju nalja ja sõpru saab juurde ja ka mõtlemist on suvevaheajal, et sa lihtsalt ei lase mõttel ära minna, saad ennast arendada rohkem,” rääkis Mirell.

Mis on aga selle meeskonnatöö juures kõige tähtsam?

“Et sa jagad tööd ära ja et sa ikka räägid inimestega, sest kui üksi teed, siis ei saa aru ja läheb kõik töö muidu pekki,” vastas Mirell.

Sellised olid laste muljed Rakett 69 õpihuvilaagrist, mis teisipäeval Pirita Tervisespordikeskuses teist päeva toimetas. Laager on ise kolmepäevane ja lapsed on kokku tulnud üle Tallinna. Nagu telesaates Rakett 69, pannakse ka laagris lapsed võistlema teadusülesannete lahendamises.

“Lapsed on väga leidlikud ja mitte ainult selles valdkonnas, mida me siin teeme, mis on inseneeria ja leiutamine, vaid ka üllatavalt mingite keeleliste nüanssidega,” kinnitas õpihuvilaagri juht Marily Hendrikson.

Taolisi õpihuvilaagreid toetas Haridus- ja Teadusministeerium tänavu 7,3 miljoni euroga kriisiabi korras. Eesmärk on anda lastele taas võimalus ühiselt tegutseda. Suurima toetuse – 1,2 miljonit saigi Rakett 69.

“Lapsed saavad läbi mängida Raketi saadet ehk siis see laager on meil saatepäevadena tehtud. Neil on saade üks esimesel päeval, seejärel saade kaks ja saade kolm. Samamoodi nagu saates lahendavad nad ülesandeid meeskondades ja päeva lõpus on ka duell,” selgitas Rakett 69 Teadusstuudiod tegevjuht Kristi Märtin.

Õpilaagrid on lastele tasuta ja igaüks leiab endale sealt midagi toredat.

Georg: “Minule on meeldinud kõige rohkem võistelda ja tiimitööd teha, sest tiimitöö on kõige tähtsam minu jaoks.”

Martha: “Ma olen päris mitu uut sõpra saanud ja siin on väga tore.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.