"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
PEALINNA PODCAST Koroonavastase võitluse kaadriohvrid ning miks vajab Leedu abi hübriidlahingus Valgevenega? (0)
05. august 2021

Kas sotsiaalministeeriumi kantsleri ametist vabastamise põhjused olid möödapanemised vaktsineerimise korraldamisel või poliitilised?  Miks erakonnad ei kipu toetama presidendikandidaadi kandidaati Tarmo Soomeret? Kas Leedu vajab rohkemat abi Euroopa Liidult kui ainult toetusavaldused. Pealinna 15. podcastis arutlesid nende üle blogi Meediavaht toimetaja Allan Alaküla, Pealinna toimetaja Aivar Jarne ning venekeelsete Tallinna uudiste toimetaja Mihhail Vladislavlev.

Rääkides sotsiaalministeeriumi kantsleri Marika Priske ametist vabastamisest tõi Alaküla näiteks, et koroona ajal on tippametnike vahetusi ka varasemalt palju vähemate põhjendustega tehtud ning seekordne pole selles reas erandiks. „Koroona ametiohvrid nii sotsiaalministeeriumis kui ka terviseametis on üleüldise heakskiidu abil erru lastud. Kriitilised valitsuse selle sammu peale polnud ka opositsiooni esindajad, mis näitab omakorda nende nõrka häält koroonavastases võitluses,“ sõnas ta.

Vladislavlev ütles, et kantsleri vahetuse kõrval on tähtis see, et ei katkeks viimasel ajal hea hoo üles saanud vaktsineerimisprotsess, mis on busside ja elava järjekorraga jõudnud ka näiteks Lasnamäele. „Vaktsineerimine on jõudnud inimeste koduhoovini ning see on tõstnud jõudsalt ka vaktsineeritute arvu. Nüüd peaks jälgima, et tööd oleks ka suurtel vaktsineerimiskeskustel, muidu läheb raisku selle tarvis rakendatud inim- ja rahaline ressurss,“ märkis ta.

Käsitledes olukorda Leedu-Valgevene piiril tõi Jarne esile, et seal on praegu tegemist tõelise hübriidlahinguga, milleks Valgevene kasutab igasuguseid vahendeid, alates Läände pürgivate iraaklaste tagakihutamisest kuni avaliku valepropagandani välja. „Leedu on sattunud ägeda rünnaku alla ja siin ei piisa ainult toetussõnadest. Nüüd on aeg nii Eestil kui ka teistel Leedu liitlastel neile appi minna ning näidata Lukašenkole, et tema rünnakud Euroopa Liidu ja NATO ühtsust ei mõjuta.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.