"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
FOTOD Mustamäe alustab lastele ja noortele tasuta lõunate pakkumist (0)
06. august 2021
Foto Ilja Matusihis

Sarnaselt Helsingi omavalitsusele käivitab Tallinna Mustamäe linnaosa valitsus reedest linnaosa lastele suunatud tasuta sooja lõuna pilootprojekti. 

Vaata galeriid (37)

„Hiljuti toiduraiskamise vähendamise kampaaniat käivitades tõdes sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, et toiduabi vajavate inimeste arv on aastaga kasvanud pea 100 protsenti. Sarnaseid murelikke märke on täheldanud ka meie sotsiaaltöötajad. Paljud lapsed ei saa kodus täisväärtuslikku sooja toitu. Selleks, et kõik lapsed saaksid kordki päevas täisväärtuslikku lõuna, hakati Eestis 2006. aastast pakkuma põhikooli õpilastele tasuta koolitoitu. Aga mida teha siis, kui kooli parajasti pole, kui ei saa loota ka koolitoidule, suvevaheaeg on aga võrdlemisi pikk?“ selgitab pilootprojekti algatamise tagamaid Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

„Eestis on põhjanaabrite pikaajalisest traditsioonist väga vähe juttu tehtud, kuid meile Mustamäel tundus, et ometi just praegu on paras hetk siingi sarnase programmi käivitamiseks. Küsisime linnaosavalitsuse Facebookis ja välikontorites meie elanike arvamust sellise teenuse vajalikkuse kohta ning, tuginedes  kaalukale poolehoiule ja põhjanaabrite kogemusele, otsustame proovida!“ lisab Laats.

Mustamäe linnaosa valitsus alustab praegu veel pilootprojektina linnaosa lastele suvel tasuta sooja lõuna pakkumisega: üks kord nädalas reedeti kell 13 pakutakse kõikidele lastele, kes selleks soovi avaldavad, Mustamäe Vilde 69 spordipargi mänguväljaku juures tasuta sooja lõunasööki. Mustamäe pilootprojekti raames lastele pakutavat sooja toitu valmistab Armudu.

Vilde tee 69 mänguväljaku juures pakutakse lastele tasuta sooju toitu reedel, samuti 13., 20. ja 27. augustil kell 13. Projekti raames saavad sooja toitu üksnes kuni 18-aastased lapsed ja noored.

„Mustamäe linnaosa valitsuse meeskond annab endast parima, et suvel lastele tasuta lõunate pakkumine sujuks meeldivalt ja tõrgeteta. Samas ootame Mustamäe elanikelt tagasisidet ja ettepanekuid, et saaksime nende baasil augusti lõpus otsustada, kas ja mil moel tasub lastele tasuta lõunasöökide projekti järgmisel suvel jätkata,” lisas Laats.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.