"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Tallinna Vanalinna Päevad toovad publikuni muuseumide videvikutunni (0)
06. august 2021
Tallinna Linnamuuseum. Meeli Küttim.

Seekordne muuseumide programm keskendub suuresti ekskursioonidele linnaruumis. Kõik ekskursioonid on eelregistreerimisega ja seda saab teha Tallinna Vanalinna Päevade kodulehel SIIN.

Laupäeva õhtuhämaruses hoiavad oma uksed pikemalt lahti (kuni 23.00) Tallinna Linnamuuseum, Fotomuuseum, Kiek in de Kök ja Tallinna Vene muuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Eesti Meremuuseum, Suurgildi hoone, Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum, Eesti Loodusmuuseum, Raeapteek ning KGB kongid.

Sel korral on rõhku pööratud ka vaegnägijatele, kellele on muuseumide poolt planeeritud lausa kolm kirjeldustõlkega ekskursiooni, mis keskenduvad nii Tallinna linna arhitektuurile kui ka lähiajaloole:

  • 13. augustil kl 14.00 Eesti Arhitektuurimuuseumi tuur
  • 14. augustil kl 11.00 Vabamu tuur
  • 15. augustil kl 10.00 Eesti Ajaloomuuseumi tuur

Kõik vaegnägijatele suunatud ekskursioonid on tasuta ning eelregistreerimisega.

Ekskursioonidest võib eraldi välja tuua:

  • Eesti Arhitektuurimuuseumi sarja „Avatud majad“ (12.-15.08)
  • Vabamu „Vabaduse ja taastamise radadel“ (12.-15.08) ning „Nõukogude jäljed vanalinnas“ (13.-15.08)

Ringkäigud toimuvad tasuta, vajalik eelregistreerimine.

Põnevust ja intriigi leiab Tallinna Linnamuuseumi muuseumipiletiga ekskursioonidest “Tallinna lugude ja legendide sekskursioon” (13.-14.08) ja “Kriminaalne! – retk mööda vana Tallinna türme ja kinnipidamiskohti” (14.08).

Sissetallatud radasid tutvustavad 15.08 Fotomuuseumi ekskursioon “Legendaarsete Tallinna fotograafide radadel“ ja Tallinna Linnamuuseumi ringkäik “Kino peab saama! – Filmitud Tallinnas” (muuseumipiletiga). Kinematograafia Eestisse jõudmisest räägib omakorda eesti stsenarist, režissöör ja filmikriitik Jaak Lõhmus Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (12.08, piletita).

Tubaseid tegevusi pakuvad nii Eesti Loodusmuuseum (14.-15.08) ja Eesti Meremuuseum (14.08). Esmakordselt osaleb programmis ka Raeapteek (13.-15.08), kus saab lähemalt kuulda apteegi ajaloost, aga ka martsipanist ning eliksiirist nimega klarett. Muuseumides toimuvad tegevused on muuseumipiletiga.

Üle pika aja avatakse taaskord Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis disainiturg (14.08). Tallinna Linnamuuseumi ja Eesti Ajaloomuuseumi leiab ka laste- ja noortealalt Lahela (13.-.15.08).

Hoia ennast Tallinna Vanalinna Päevade programmiga kursis SIIN.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.