"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
VIDEO! Avalikul koosolekul tutvustati Mustakivi läbimurde projekteerimistingimusi (0)
07. august 2021

“Mille all kohalikud kannatavad on see, et tegelikult me tegeleme ju Harjumaa probleemiga, viimsilased soovivad muidugi näha Pirita teele alternatiivi ja saada juurde veel üks linna pääsemise kanal. Uuringutest on välja tulnud, et Pirita tee igapäevase koormuse tekitabki just Viimsist tulev rahvahulk, see mis lisandub Piritalt on tühine osa. Viimsi koormab teed 70-ne protsendi ulatuses,” ütles kohalik elanik Maarjamäelt Tiit Lõhmus.

“Meie ei soovi, et viimsilased meie kodu kasutavad transiidi koridorina ja see töö, kuidas probleemi lahendada, tuleks ära teha Harjumaal,” lisas Lõhmus.

Seda, et Mustakivi läbimurret tegema ei peaks, pooldas ka Pirita-Kose elanik Monika Arras. “Kas kiire ühendus peab olema nii kiire, et lõpuks hakkaksime ikka istuma Rummu tee ja Pirita tee pudelikaelas valgusfoori taga?”

Arrasse sõnul tuleks linnal tuleks ühistransport korda teha ja luua koos Harjumaaga ühendus trammi näol. „Pange tramm kesklinnast Viimsisse sõitma ja paljud hakkavad seda eelistama isiklikule sõiduautole,” lausus ta.

Mustakivi läbimurde projekteerimistingimusi tutvustanud AS Kobras keskkonnaekspert Noela Kulm ütles aga, et tee mitterajamist ei kaaluta.

“Tegelikult Mustakivi läbimurde puhul ei saagi vaadata vaid Rummu ja Pirita tee ristmikke, vaid tulevad ka järgmised ristmikud üle vaadata ja selgitada nende läbilaske võimed,“ lausus ta. „See puudutab ka ümberkaudseid tänavaid, sest tegemist on ju ühtse tänavavõrgustikuga. Kuid, jah, nagu ma täna ka inimestele ütlesin, et on kaalutud erinevaid trasse, kuid läbimurde  mitterajamist me ei kaalu.”

Et läbimurre siiski tuleb, sellega nõustus ka Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

“Läbimurre tuleb nii või naa ja seda tuleks vaadelda palju suuremas kontekstis,“ rääkis ta. „Tulevikus tuleb selle läbimurde lähedusse üks linna suurimaid ehitisi, Tallinna haigla, lisaks Rail Baltica terminal Ülemistes, Tallinna väike ringtee valmib tulevikus ja see saab olema väga suur tõmbekeskus kunagi ning väga suure tõenäosusega hakkavad inimesed seda läbimurret ka kasutama.”

Järgmine avalik arutelu toimub järgmise aasta märtsis

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.