"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Lasnamäe nn. Punase küla juurde tekkis uus "roheline" sild (0)
07. august 2021
Lasnamäe LOV

Liikuri tänava majade ehk rahvakeeli Punase küla kvartali juures asuv Pae sild sai haljastuse. Tegemist on juba neljanda üle Laagna tee viiva sillaga, mis värvus sel hooajal “roheliseks.”

“Turvaline ja funktsionaalne linnaruum peab olema mõnus ja roheline ning selle veendumuse üks märgatavaid tõestusi on Pae sillale loodud haljastus. Kui mullu alustasime ühe “rohelise” sillaga, siis tänavu viib üle Laagna tee juba neli haljastuse saanud silda. Igale neist on loodud omapärane lahendus, mida kohalikud võtavad soojalt vastu,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Pae sillale paigutatud lillepeenrale said istutatud 300 eri värvi petuuniat. Suurtes sinist värvi lillepottides on koha leidnud siidpööris, toruõieline vesikanep ja lodjapuulehine põisenelas. Suuri lillepotte ääristavad ripp-pelargoonid, puispetuuniad ja lamav käokuld.  Praktilised ja mugavad metallist pingid on kinnitatud ümber suurte lillepottide.

Tüüpprojekti järgi ehitatud sildadele eriilmelisust lisamaks linnaosa valitsus juba teist aastat lisab Lasnamäe sildadele haljastust. Juba varem said haljastuse Pallasti ja Lindakivi sillad. Peagi muutub „roheliseks“ ka Saarepiiga sild.

Pae sild on mõeldud üksnes kergliiklejatele ning kulgeb samanimelise tänava lõpuosana Laagna tee kohal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.