"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Rohelised: Eesti peab pakkuma varjupaika ohustatud afgaanidele (1)
16. august 2021
Züleyxa Izmailova. Foto: Albert Truuväärt

Erakond Eestimaa Rohelised kutsub Vabariigi Valitsust kiirkorras astuma samme, mis võimaldaks pakkuda varjupaika Afganistanis eestlasi abistanud kohalikele ja nende pereliikmetele ning teistele inimestele, kelle elu senise ühiskondliku tegevuse tõttu ohus on.

Roheliste esinaise Züleyxa Izmailova sõnul on praegu Afganistanis toimuv tragöödia proovilepanek Lääne tsivilisatsiooni väärtustele. “Kutsume Eesti valitsust üles järgima Kanada eeskuju ja pakkuma varjupaika inimestele ning nende pereliikmetele, kes on aidanud meie sõdureid ja humanitaar-ning haridustöötajatele, naiste õiguste eest võitlejatele, ajakirjanikele ja teistele, kelle elu on pärast Talibani võimule tulekut ohus,” ütles Izmailova.

Eestimaa Rohelised kutsuvad Vabariigi Valitsust astuma ennetavaid samme, mitte jääma ootama NATO ja Euroopa Liidu vastavaid koosolekuid. “Iga minut tähendab inimelu, see on Eesti võimalus aidata lahendada olukorda, millest on kiiresti saamas humanitaarkatastroof,” ütles Izmailova.

Alates eilsest kontrollib Taliban kogu Afganistani territooriumi. Alistatud alades on kehtestatud ranged islami reeglid, mis muuhulgas eitavad naiste inim-ja isikuõigusi, ei luba ilmalikku haridust, on sulgenud vaba meedia ning karistab surmanuhtlusega reeglite vastu eksinuid.

Rohelised on ainus erakond Eestis, mille põhieesmärk on jätkusuutliku eluviisi ja majandamise edendamine. Rohelised seisavad selle eest, et Eestist saaks riik, mille edukust ei mõõdeta SKP protsentides, vaid inimeste tervises ja õnnetundes.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jehh
19. aug. 2021 05:28
Palun väga, keegi ei keela sul neid oma kodus võõrustamast/potitamast. Edu.