“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
Vabamu korraldab täna iseseisvuse taastamise 30. aastapäevale pühendatud kontsert-vestlusõhtu (0)
19. august 2021

Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu korraldab täna, 19. augustil kell 18 kontsert-vestlusõhtu “30 vabana elatud aastat”, mis on pühendatud Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 30. aastapäevale. Läbi lugude ja muusika vaadeldakse muusika rolli meie vabaks saamise loos.

Taasiseseisvumisajaga seonduvaid hittlugusid mängib Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli Bänd. 30 aasta taguseid lugusid Eesti muusikaelu kujunemisest taasiseseisvumise eel ja järel räägivad Jaanus Nõgisto (omaaegne ansamblite InSpe ja Ruja kitarrist) ja Jüri Makarov (Rock Summeri festivali isa ning peakorraldaja).

Vabamu tegevjuht Keiu Telve: “Kõik on kuulnud lugusid laulvast revolutsioonist ja sellest, kuidas eestlased end võõra ikke alt vabaks laulsid. Kas see nii oli, selle üle võib vaielda, kuid kahtlemata on muusika mänginud Eesti taasiseseisvumise loos suurt rolli. Sel põhjusel korraldamegi Vabamus kontsert-vestlusõhtu, et meenutada, milline toonane muusikamaastik oli ja kuidas see vabas Eestis arenema hakkas.”

Teemad, millest vestlusringis juttu tuleb: muusikamaastiku muutused; uute bändide kujunemine ja toonane muusikamaitse; VI kategooria bändide esinemised linnahallis; mahlakad ning tänapäeval lausa võimatuna näivad lood esinemistest; Rock Summeri mõju muusikasektorile; raha; muusikute elu siis ja täna jne.

Kontserdi pileteid saab soetada Fientast ja tund enne algust kohapeal.

COVID19. Vastavalt valitsuse kehtestatud reeglitele saab muuseumi siseruumides viibida ühe alljärgneva tõendi esitamisel:

COVID19 vaktsineerimiskuuri tõend;
COVID19 haiguse läbipõdemise tõend (kuni 6 kuud peale läbipõdemist);
negatiivse PCR testi tõend (mitte rohkem kui 72 tundi vana).
Kohustus ei kehti alla 18. aastastele lastele ja noortele. Lisainfo: www.digilugu.ee

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.