"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Taasiseseisvumispäeva sündmustega seotud liikluskorraldus Tallinnas (0)
20. august 2021
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

20. augustil Tallinnas toimuvad suursündmused toovad kaasa liikluskorralduse muudatusi Kesklinna ja Pirita linnaosades.

Kell 9.30–20 toimuvad Pirital Lauri Ausi mälestussõit, Balti keti velotuur ja TTP noortetuur. Jalgrattavõistluste tõttu on piiratud autoliiklust ja parkimist ning muudetud ühissõidukite peatusi. Liiklust aitavad suunata liiklusreguleerijad.

Kell 9–20 on sõidukitele suletud Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrada. Pirita teel alates Rummu teest kuni Kloostrimetsa teeni on osaliselt suletud linna suunduv 2. sõidurada. Kesklinna suundudes on soovitatav Pirita tee asemel kasutada marsruuti Pärnamäe tee – Narva mnt – Laagna tee.

Bussid nr 1A, 8, 34A ja 38 ei peatu Pirita teel linnast väljuval suunal Rummu peatuses. Busside nr 1A ja 8 Pirita peatus Merivälja teel linnast väljuval sõidusuunal on pärast Kloostrimetsa tee ristmikku ajutises asukohas. Busside nr 34A ja 38 Pirita peatus linnast väljuval sõidusuunal on Kloostrimetsa teel ajutises kohas.

Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringrajaga külgnevate tänavate elanikud pääsevad liikuma mööda ringrada vaid vastupäeva sõites ja järgides liiklusreguleerijate korraldusi. Teletorni pääseb Pärnamäe tee kaudu.

Kannatlikkust tasub Pirital varuda ka jalakäijatel. Korraldajad kinnitavad, et kõik elanikud pääsevad koju ja sealt välja, kuid siiski palutakse arvestada võimaliku ooteajaga.

Kesklinna liikluspiirangud on 20. augustil järgmised:

  • Toompea tänav vahemikus Wismari tänavast kuni Falgi teeni on suletud kell 10.00–11.00.
  • Gonsiori tänava ja Estonia puiestee kesklinna suund R. Kreutzwaldi tänavast kuni Vabaduse väljakuni on suletud kell 20.00–21.00. Teel toimub rongkäik ja liiklus suletakse reguleerijate poolt (kaasa arvatud Gonsiori ja Pronksi ristmik vastavalt vajadusele, kuid mitte terveks ajaks).

Kell 19–00.30 toimub Tallinna Lauluväljakul öölaulupidu „Vaba Eesti“. Seoses öölaulupeoga olulisi liiklusmuudatusi ei tule, kuid Pirita teel ja Narva maanteel on piiratud sõidukiirust.

Autosid saab parkida J. Smuuli tee sõidusuundade vahelises ja Narva mnt 119 asuvates parklates, mis on tähistatud ka vastavate märkidega. Pirita tee ääres autosid parkida ei saa. Rajatakse ka kaks täiendavat elektritõukerataste parklat (Russalka parklas ja Oru P&R parklas), kust on võimalik soovi korral elektritõukeratas rentida.

Kuna parkimiskohtade arv on lauluväljaku ümbruses piiratud, on soovitatav eelistada autodele ühistransporti. Et võimalikult paljud inimesed saaksid liikuda öölaulupeole ühistranspordiga, sõidavad reedese päeva teisel poolel trammiliinidel nr 1 ja 3 ning lauluväljaku piirkonda teenindavatel bussiliinidel liigendbussid ja -trammid.

Selleks, et lihtsustada öölaulupeo külastajate koju liikumist, on pärast öölaulupeo lõppu ehk ligikaudu kella 00.30-st alates kavandatud busside ja trammide lisaväljumised järgmistel liinidel.

·         Tramm nr 1 väljub Kadrioru peatusest Kopli suunal iga 5 minuti järel kellavahemikus 00.30-01.00.

Lisaks sellele on kavas kolm lisaväljumist järgmistel bussi- ja trolliliinidel pärast öölaulupeo lõppu:

  • Trolliliini nr 1 ja 3 teenindavad bussid väljuvadMustamäe suunal  Narva maanteel asuvast kesklinna‑suunalisest Oru peatusest.
  • Bussiliini nr 1A lisaväljumised Viimsi suunal toimuvad Pirita teel asuvast Viimsi-suunalisest Lauluväljaku peatusest.
  • Bussiliini nr 18, 42 ja 66 lisaväljumised Laagri, Väike-Õismäe ja Pelguranna suunal toimuvad Narva maanteel asuvast kesklinna‑suunalisest Oru peatusest.
  • Bussiliini nr 51, 60, 63 ja 66 lisaväljumised Priisle suunal toimuvad Narva maanteel asuvast Lasnamäe‑suunalisest Oru peatusest.

Täpsemad teadaanded infoga ühistranspordi ümberkorraldustest on kättesaadav aadressil https://transport.tallinn.ee/

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.