“Kui vanemad lähevad lahku, on nad ise kriisis ja käituvad sageli nagu lapsed. Nende laps satub siis oma vanemate, kahe väikese lapse tasemel käituva täiskasvanu vahele."

Ly Rüüs, Mustamäe sotsiaalhoolekande osakonna juhataja
FOTOD! Jazzkaare avapäev tõi lavale kodumaised tipud ja maailma helid (0)
24. august 2021

Esmaspäeval, 23. augustil anti võimas avalöök Baltimaade suurimale rahvusvahelisele jazzifestivalile Jazzkaar 2021. 23.-29. augustini toimuva jazzipeo juhatasid tervitussõnadega sisse kultuuriminister Anneli Ott ja festivali direktor ning kunstiline juht Anne Erm.

Vaata galeriid (26)

Festivalil seadsid takti Eesti jazzi korüfeed Raivo Tafenau ja Tõnu Naissoo. Raivo Tafenau esitles suurejooneliselt oma ansambli ja Tallinna Kammerorkestriga Rasmus Puuri juhatusel albumit “The Same Differences”. 70ndat juubelit tähistav pianist ja helilooja Tõnu Naissoo tutvustas koosseisuga Electric Group äsja ilmunud albumit “Different Directions”, mille elektrooniline helikeel võlus kõiki saalis viibijaid. 

Õhtu jätkus särtsakate muusikaelamustega, kui dünaamilise helikeelega Mingo Rajandi Quintet tekitas värinaid esitledes oma uut loomingut ning lugusid albumilt  “To Be!”. Avaõhtu sai kauni punkti auhinnatud Prantsuse-Süüria flötisti-vokalisti Naïssam Jalali albumi ”Quest of the Invisible” kavaga.  

Nädal jätkub põnevate muusikaliste kohtumiste lainel. Eesootaval nädalal saab kuulda maailmaklassi instrumentaliste ja vokaliste ning kodumaiseid tähti. Prantsuse multiinstrumentalisti-vokalisti Mino Cinélu ja legendaarse Norra trompetisti Nils Petter Molværi kontsert on kui kultuuride põimumine. Šveitsi pianist-minimalist Nik Bärtsch esitleb oma värske sooloalbumi “Entendre” loomingut; ning elektrooniliste helide ja visuaalshow‘ga üllatab innovatiivne Hollandi trio Tin Men and the Telephone.

Aukohale on tõstetud kodumaine helilooming. Uut muusikat hiljuti välja antud albumitelt esitavad mitmed koosseisud: Argo Vals Band, Dagö, deLULU, Janno Trump Clarity Ensemble, Joel Remmel Trio, Mingo Rajandi Quintet, Modulshtein, Raimond Mägi Trio, The Motown Sound, New Wind Jazz Orchestra & Kristjan Randalu ja Tanel Ruben Quintet. Rahvusvahelisi koostöid tutvustavad London-Tallinn Cosmic Bridge ja Mart Soo & Florian Walter.

Pere suuremaid ja väiksemaid kutsub laupäeval kuulama armastatud laulja ja helilooja Stig Rästa. Ehedaid elamusi pakuvad intiimse atmosfääriga terrassikontserdid, mille raames esinevad ELLIP, Susanna Aleksandra koos Andre Maakeriga ja Eleryn Tiit kaunites kodudes Tallinnas. Lisaks kostitatakse tallinlasi 29. augustil Tasuta kontsertide päevaga, jazzijuttude, plaadituru jt põnevate sündmustega, mis on kõigile osalejatele priid.

32. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 23.-29. augustini 2021 üle Eesti. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Kohtume Jazzkaarel!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.