“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Regionaalhaigla AB reesusnegatiivse veregrupi varud on kriitilised (1)
24. august 2021
Mats Õun

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuses on kriitilise piirini langenud AB reesusnegatiivse veregrupi varud, vahendas BNS.

Sellega seoses palub verekeskus oma sotsiaalmeedia kontol kõikide inimeste abi ja ootab kiiresti verd andma just selle veregrupiga doonoreid. “Tule juba täna Ädalasse või Ülemistele verd loovutama ja aita päästa elusid,” teatas verekeskus oma postituses. 

Samuti on otsakorral veregrupi  0- verevarud. Lisaks on oodatud vereloovutusele ka kõikide teiste veregruppide esindajad.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. Täiendavat infot leiab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tähelepanek
24. aug. 2021 17:51
Selliste fotodega vaid peletab võimalikke doonoreid eemale.