"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Kallas ja Liimets tänasid liitlasi Afganistanist inimeste evakueerimisel (0)
26. august 2021
Scanpix

Peaminister Kaja Kallas ja välisminister Eva-Maria Liimets tänasid liitlasi, kes aitavad Afganistanist evakueerida inimesi, keda Eesti vastu võtab, vahendas BNS.

Nii peaminister Kaja Kallas kui ka välisminister Eva-Maria Liimets tänasid neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil liitlasi, kes aitavad Afganistanist välja tuua Eesti arenguabiorganisatsioonidega koostööd teinud inimesi.

Öösel saabus Tallinna esimene Eestilt rahvusvahelist kaitset taotlev  Afganistani perekond. Kallase sõnul on üks perekonna liige teinud tihedat koostööd Eesti mittetulundusühinguga ning ta taotleb Eestilt rahvusvaelist kaitset. Peres on kuus liiget. Kallase sõnul on lähiajal Eestisse jõudmas veel mitu peret. Samas nentis valitsusjuht, et mitu inimest, keda Eesti on valmis vastu võtma, ei ole Kabuli lennujaama jõudnud.

Välisminister nentis, et Eesti on liitlaste abiga saanud Afganistanist välja tuua enamuse Eesti arenguabiorganisatsioonidega koostööd teinud afgaanidest, kes avaldasid soovi Eestisse tulla. Liimets tõi esile, et mõned Eesti arenguabiorganisatsioonidega koostööd teinud afgaanidest loobusid võimalusest küsida Eestilt kaitset, kui selgus, et nad ei saa tuua kaasa sugulasi.

Praeguse seisuga on Eesti liitlaste abiga Afganistanist välja toimetanud kolm Eesti arenguabiorganisatsiooniga koostööd teinud afgaani ja nende perekonnaliikmed ehk kokku 13 inimest. Eestil aitavad inimesi Afganistanist ära tuua Prantsusmaa ja Poola. 

Lisaks 20 Eestiga koostööd teinud inimesele ja nende pereliikmele on Eesti valmis tänavu vastu võtma veel ka viis Euroopa Liidu ja viis NATO-ga koostööd teinud afgaani ja nende pereliiget. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.