"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Politsei teenistuskoer leidis metsa eksinud eaka mehe (1)
26. august 2021
Foto on illustreeriv

Alutaguse vallas eksis metsa eakas mees, mehe leidis ja aitas metsast välja Ida prefektuuri noor teenistuskoer Jack, vahendas BNS.

Kolmapäeval kella 11.30 paiku sai häirekeskus teate, et Alutaguse vallas on kadunud 76-aastane mees, edastas Ida prefektuur. Mees oli koos naise ja tütrega hommikul metsa seenele läinud, kuid hiljem kaotasid lähedased ta silmist. Mõne tunni pärast said nad mehelt kõne, et ta ei suuda leida tagasiteed. Selle peale kutsusid lähedased abi.

„Saades teate eksinud eaka mehe kohta, kelle tervis võib olla ka ohus, käivitati kohe otsingud. Koerapatrull tegi kindlaks otsinguala ning kaasas otsingule ka Vasknarva kordoni drooni meeskonna,“ rääkis Ida prefektuuri koertegrupi juht Tõnu Kohver.

Esimesena läksid metsa eksinut otsima teenistuskoer Jack ja koerajuht Tarmo Nukka. „Noor teenistuskoer Jack võttis metsas kiiresti jälje üles ning juhatas koerajuhi neli kilomeetrit läbi metsa eksinud meheni. Mehega oli kõik korras, ta ei vajanud arstiabi ning anti üle lähedastele.“

Belgia lambakoer Jack on Ida prefektuuri operatiivkeskuse koertegrupi üks noorimaid teenistuskoeri, kes saabus Eestisse eelmise aasta juulis. „Jackil on veel palju õppida, kuid tubli algus on juba tehtud ja esimene inimelugi päästetud,“ ütles Kohver.

Politsei meeskonda kuulub üle 80 teenistuskoera, kelle seas on kõige rohkem saksa ja belgia lambakoeri, lisaks inglise springelspanjelid, siledakarvaline retriiver, labradori retriiver ja vene jahispanjel. Enamiku teenistuskoertest moodustavad patrull- ja jäljekoerad, lisaks on välja õpetatud ka narko-, relva- ja rahasuunitlusega teenistuskoeri.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

RK7
27. aug. 2021 05:51
Jackile tulnuks kaela riputada vorstirõngas.