"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
VIDEO JA FOTOD! Lindakivi lasteaias avati mänguväljak erivajadusega lastele (0)
27. august 2021
Albert Truuväärt

“Meie lasteaias on mitu rühma erivajadusega lastele, kellele ei pruugi tavalised mänguväljakud sobida. Neil lastel võib olla probleeme koordinatsiooniga või tasakaaluga. Seetõttu on neil vaja mänguväljakut, mis toetaks nende kehalist võimekust. Praegu me vaatame, et uus mänguväljak meeldib kõigile lastele, kes meil siin on,” rääkis Lindakivi lasteaia direktor Tamara Krõssina.

Vaata galeriid (26)

Lindakivi lasteaias on 12 rühma, nendest 3 on erivajadustega lastele. “Nüüd me vaatame, et tegelikult vajadus selliste mänguväljakute järgi on ju hoopis suurem. Arvatavasti juba järgmise aasta jooksul saab selliseid väljakuid rajada igale poole, kus selleks vajadus on,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

“Selles lasteaias on erivajadustega lapsi väga hästi hoitud ja arendatud, neil on siin ka palju ruumi, õueala on väga kenasti korrastatud. Eks eesmärk oligi seda suurt territooriumi paremini ära kasutada ja luua midagi uut. Selge vajadus oli ka ja just sellepärast saigi siia rajatud nii vajalik väljak erivajadustega lastele,” selgitas Tallinna abilinnapea Betina Beśkina.

Lindakivi lasteaia mänguväljak seega ainsaks ei jää, vaid järgmise aasta jooksul ehitatakse sarnased väljakud teistelegi lasteaedadele, kus on erivajadustega laste rühmad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.