"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused Tallinnas ja Harjumaal (0)
27. august 2021
Foto: Ilja Matusihis

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 69 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 34 varavastast kuritegu, sealhulgas 15 vargust. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest.  Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 14.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu, registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning riigist saadeti välja üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

26. augustil teatati, et Haaberstis Päevalille tänaval asuva maja korteris tekkis füüsiline konflikt elukaaslaste, 47-aastase mehe ja 41-aastase naise vahel. Konflikti tagajärjel sai naine kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi vaatas naise kohapeal üle ja politsei toimetas ta kainestusmajja.

26. augustil tuli teade, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval lõi seni tuvastamata isik 19-aastast meest näkku, tekitas talle valu ja kehavigastusi.

26. augustil anti teada, et Mustamäel Sõpruse pst-l ründas ja ähvardas 68-aastane mees 26-aastast ja 32-aastast naist. Turvamehed pidasid ründaja kinni ja andsid politseile üle.

Vargus

26. augustil anti teada, et Mustamäelt Karjavälja tänavalt on varastatud eelnevalt lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 300 eurot.

26. augustil teatati, et öö jooksul on lõhutud Mustamäel A. H. Tammsaare teel seisnud sõiduauto Toyota esiklaas ja varastatud rahakott koos dokumentide ja sularahaga.

26. augustil tuli teade, et ajavahemikul 24. augusti õhtust kuni 26. augusti hommikuni on sisse murtud Haaberstis Õismäe teel seisnud sõiduautosse Mercedes-Benz ja varastatud erinevaid autos olnud esemeid. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 700-800 eurot.

26. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänava asuvast hoonest on varastatud jalgratas koos jalgrattakiivriga. Vargusega tekitatud kahju on 1050 eurot.

Kelmused

26. augustil tuli teade, et 24. augustil helistas 47-aastane naisele vene keelt kõnelev naine, kes esitles end Swedbanki töötajana ja teatas, et tema arvelt proovib keegi teha makset internetkaupluses. Hiljem teatas keegi mees, et teeb parajasti naise pangakontol tehinguid ja palus need kinnitada PIN1 ja PIN2-koodidega, mida naine tegi paar korda. Mees vestles temaga veel natuke aega ja siis katkestas kõne. Kahju on kokku 26017,88 eurot.

26. augustil anti teada, et 19. augustil helistas 71-aastasele naisele inimene, kes tutvustas ennast SEB Panga töötajana. Helistaja väitis, et keegi üritab varastada naise pangakontolt raha ja pakkus võimalust kontot kaitsta. Kannatanu sisenes interneripanka, tal paluti sisestada PIN2-kood ja oodata, kuni kontrollimine käib. Lisaks küsiti naiselt pangakaardi andmeid, mida ta ei andnud. Kontrollides kontot avastas naine, et sealt on tehtud makseid summas kokku 11 995 eurot.

26. augustil teatati, et 13. augustil helistas 50-aastasele mehele mees, kes tutvustas ennast LHV Panga töötajana ja ütles, et pangas toimus andmete levik ja selleks on vajalik uuendada andmeid. Selleks paluti mehel sisestada Mobiil-ID kaudu PIN1 ja PIN2, mille järel selgus, et tegemist oli pettusega ja avaldaja LHV pangaarvelt oli tehtud ülekanne summas 3400 eurot Tinkoff Quasicash arvele.

26. augustil anti teada, et 12. augustil helistati 20-aastasele naisele, tutvustati end Swedbanki töötajana ja väideti, et keegi üritab varastada tema pangakontolt raha. Naiselt küsiti tema ligipääsuandmeid, mida ta ka andis, sest uskus, et helistatakse pangast. Seejärel avastas ta, et tema Swedbanki kontolt on tehtud ülekanne summas 3109 eurot.

Piiriturvalisus

26. augustil koostati 1995. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehele ettekirjutus lahkuda Eestist seitsme päeva jooksul ja määrati Schengeni alale sissesõidukeeld neljaks kuuks. Mees viibis Schengeni alal, sealhulgas Eestis, seadusliku aluseta 20 päeva.

26.08.2021 koostati 1963. aastal sündinud Ukraina kodanikust naisele ettekirjutus lahkuda Eestist hiljemalt 2. septembril ja määrati Schengeni alale sissesõidukeeld üheks kuuks. Naisele oli väljastatud lühiajalise töötamise registreering tänavu 22. maist tuleva aasta 15. maini. 24. augustil pöördus naine PPA Tammsaare teenindusse sooviga taotleda viisat ja kontrollimisel selgus, et ta on viibinud Schengeni alal ebaseaduslikult 21 päeva, neist kõik päevad Eestis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.