"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Justiitsminister tunnustas parimaid vanglaametnikke (0)
28. august 2021
Justiitsministeerium

Eile, 27. augustil andsid justiitsminister Maris Lauri ja vanglateenistuse juht Priit Kama vanglateenistuse 102. aastapäeva puhul üle vanglaametniku teeneteristid ja teenistusmedalid. Tunnustuse said ka parimaid valvurid kaheksas kategoorias. 2020. aasta parima valvuri tiitli pälvis Tallinna vangla valvur Jarmo Laeks.

„Vangla suurim väärtus eesmärkide täitmisel on töötajad, keda täna tunnustamegi erakordsete teenete eest. Need on inimesed, kes igapäevaselt teevad oma tööd suure hoole ja kohusetundega,“ tänas justiitsminister Maris Lauri tunnustuse pälvijaid. „Taasiseseisvunud Eesti Vabariigis on meie vanglad teinud läbi märkimisväärse arengu, mille eduloost soovivad õppida ka meie naaberriigid. Meie kolm kaasaegset vanglat on eeskujuks ka maailmamastaabis. Vangistuse peamise eesmärgi, vanglast vabanenute taasühiskonnastamise teel saab vangla toetuda üksnes oma töötajatele, kes on Vabariigi Valvurid selle sõna kõige paremas tähenduses,“ ütles Lauri.

Parima valvuri tiitli pälvinud Tallinna vangla valvur Jarmo Laeks on näidanud asjatundlikkust keeruliste sündmuste lahendamisel ning paistab silma väga hea enesekaitsetehnika poolest. Kolleegid hindavad kõrgelt tema töökust, abivalmidust ja tähelepanelikkust märgata kohti, kus saaks teha paremini.

Parima valvuri tiitli kõrval tunnustati valvureid veel seitsmes kategoorias:

  • Parim noor valvur – Tallinna vangla valvur Kristi Toomla
  • Kõige paremini relvi kasutav valvur – Viru vangla vanemvalvur-instruktor Andra Aho
  • Kõige innovaatilisem valvur – Viru vangla vanemvalvur-instruktor Kalev Arbus
  • Kõige abivalmim valvur – Viru vangla saatja Gert Viiol
  • Kõige paremini sündmusi lahendav valvur – Tartu vangla järelevalveosakonna valvur-läbiotsija Gert Tarasov
  • Kõige sportlikum valvur – Tallinna vangla saatja Raido Liitmäe
  • Parima koera juht – Viru vangla järelevalveosakonna valvur Alo Haav
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.