"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
FOTOD Vana Tallinn Galal nautisid ooperisõbrad kontsertlavastust „Idomeneo“ (0)
28. august 2021
Kretel Kuusk, Rauno Liivand

Üheksandal Vana Tallinn Galal esitas Rahvusooper Estonia kontsertlavastuse „Idomeneo“, mis põhineb Wolfgang Amadeus Mozarti esimesel suurel, harva esitataval ooperil. 

Vaata galeriid (23)

„Liviko on juba kümme aastat olnud rahvusooperi suurtoetaja ning mul on hea meel, et hoolimata koroonakriisist oleme saanud toetust senises mahus jätkata. Meie ühine, traditsioonidega Vana Tallinn Gala oli sel aastal eriline, pakkudes tervikliku ja vaatemängulise kontsertlavastusega publikule väärilise elamuse,“ ütles Liviko juht Janek Kalvi.   

Dirigent Risto Joost toob välja, et Wolfgang Amadeus Mozart on läbi aegade üks andekamaid heliloojaid, kelle geniaalsus kõneleb kõige eredamalt muusikateatri kontekstis. „Suudame kontsertlavastusega „Idomeneo“ näidata Eestis elavate ja töötavate lauljate koosseisu, kellest nii mõnelgi on pikaaegne rahvusvaheline lavakogemus,“ sõnas Joost.

Mozarti dramaatilise teose tõi särava ning visuaalselt haarava galaõhtuna publiku ette lavastaja Veiko Tubin. Solistidena astusid üles Juhan Tralla, Helen Lokuta, Reigo Tamm, Elena Bražnik ja teised meisterlikud artistid.

Vana Tallinn Galast on kujunenud ooperisõprade seas oodatud muusikasündmus, mida juba üheksandat aastat korraldab Rahvusooper Estonia koos oma suurtoetaja Livikoga. Kontsertlavastusest saavad pühapäeval osa ka Lõuna-Eesti muusikasõbrad, kui teos tuleb esitusele Vanemuise laval. 

Lisaks Rahvusooper Estonia toetamisele panustab AS Liviko eesti kultuuri edendamisse, toetades nii Eesti Kunstimuuseumi, Eesti Kirjanike Liidu romaanivõistlust kui ka mitmeid teisi kultuurisündmusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.