"Tallinn tegigi minust selle inimese, kes ma praegu olen."

Laulja Ivo Linna
Ööpäevaga leidis kinnitust 330 uut nakatumist ja suri kaks patsienti (0)
29. august 2021
Ilja Matusihis/Pilt on illustratiivne

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 4373 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 330 ehk 7,5 protsenti testide koguarvust, samuti surid 85- ja 89-aastane naine.

Ööpäevaga lisandunud nakatunutest 70,9 protsenti olid vaktsineerimata ja 29,1 protsenti lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Haiglaravi vajavatest patsientidest 80,6 protsenti on vaktsineerimata. Ööpäeva jooksul suri kaks koroonaviirusega nakatunud patsienti, 85- ja 89aastane naine.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 120 inimesel. Harjumaa uutest nakkusjuhtumitest 83 tuli Tallinna. Tartumaale lisandus 60, Valgamaale 29, Võrumaale 27, Pärnumaale ja Põlvamaale 16, Jõgevamaale 13, Järvamaale 9, Läänemaale 8, Ida-Virumaale 7, Saaremaale 6, Lääne-Virumaale ja Viljandimaale 4, Raplamaale 3. Hiiumaal uusi nakatumisi ei tuvastatud. Kaheksal juhul rahvastikuregistris elukoht puudus.

Ööpäevaga testitud inimestest 1018 olid lõpetatud vaktsineerimiskuuriga ja 3355 vaktsineerimata. Lõpetatud staatusega vaktsineeritute seas oli positiivseid teste 9,4 protsenti ja vaktsineerimata testitute osas 7 protsenti. Lõpetatud vaktsineerimisstaatusega inimeste positiivsete testitulemuste suurem hulk tuleneb laustestimistest hoolekandeasutustes, kus vaktsineeritute seas leidub rohkem nõrgenenud immuunsusega inimesi. Käesoleva aasta lõikes moodustab lõpetatud vaktsineerimiskuuriga nakatunute osakaal positiivsetest testitulemustest 2,6 protsenti.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 327,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 7,4 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 16 uut haigusjuhtumit ning haiglaravi vajab 108 patsienti. Haiglaravi vajavatest inimestest on vaktsineerimata 87, mis moodustab koroonaga nakatunud patsientidest 80,6 protsenti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 67 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 71 inimest ehk 65,7 protsenti. 

Ööpäeva jooksul manustati 3675 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 722 355 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 624 112 inimesel. Üle 60-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 70,9 protsenti. Vanusegrupis 60+ on kõigis maakondades vaktsineeritud üle 65 protsendi – erandiks on Harjumaa 63,9 ja Ida-Virumaa 46,3 protsendiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.