"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Andrus Veerpalu jättis Austria kohtusse ilmumata (0)
30. august 2021
Andrus Veerpalu. Foto: Scanpix

“Kaks kaitsealust, Andrus Veerpalu ja Aleksei Poltoranin ei ilmunud tänasele kohtuistungile. Kuna puudusid tõendid kohtukutse kohaletoimetamise või nende praeguse aadressi kohta, siis istung lõpetati,” selgitas Innsbrucki maakohtu asepresident Andreas Stutter.

Esmaspäeval pidid Innsbruckis kohtu ette astuma suusatamise olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja tema kunagine hoolealune, endine Kasahstani koondislane Aleksei Poltoranin, kuid hommikul toimunud istungile kumbki mees kohale ei ilmunud, kirjutab Postimees.

Tema sõnul üritatakse praegu kindlaks teha süüdistatavate asukoht, et edastada neile kohtukutse.

Menetluses Andreas Veerpalu vastu peaks istung toimuma 15. oktoobril. «Eesti ametivõimudele on esitatud vastastikuse õigusabi taotlus isiku kätte toimetamise kohta. Me pole veel vastavasisulist vastu saanud,» lisas Stutter.

2019. aastal Austrias Seefeldis toimunud põhja-suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaal pole veel lõpplahenduseni jõudnud. Operatsioon «Aadrilaskmine» tuli ilmsiks tunamullu 27. veebruaril, kui viis suusatajat, nende hulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, peeti Seefeldi MM-il kinni. 15-kilomeetrise klassikasõidus osalemise asemel toimetati nad Innsbrucki politseijaoskonda. Esile kerkis ka kriminaalse dopingusaaga keskse isiku, Saksamaa spordiarsti Mark Schmidti nimi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.